Global uppvärmning

okej... vintern, snön och kölden kom lite sent men nu verkar den ha kommit på allvar!! har idag haft en dag som börjat dåligt men som sakta men säkert blivit bättre...

Dagen började med att jag tänkte fara till tritonia och lämna in en bok. Till en början tog det mig 15 minuter att sopa bort snön från bilen. märkväl sopa, inte skrapa... sen for jag till tritonia och tänkte fortsätta med att handla lite mat. Väl nere i CM's parkeingsgrotta så finns det inte någon ström kvar i bilnyckeln. Bara att vänta då tills låset har tinat upp tillräckligt så jag kan låsa bilen på traditionellt vis. När jag handlat klart och kommer till bilen slår det mig att det enda jag glömt är nytt batteri till bilnyckeln. jag förbannar mitt dåliga minne och låser upp bilen, vilket gör att alarmet börjar tjuta. På tredje försöket lyckas jag få bort larmet och låsa bilen. Det var då det slog mig hur lång en minut egentligen är... Ungefär i detta skede började det vända, for till jobbet, nytt batteri och bilnyckeln började fungera perfekt. Sen var det bara att fara till jobbet för att jobba denna gång.

När jag nu kommer hem så möts jag av tre kuvert innanför dörren. det är alltid kul. Men det visade sig vara en märklig blandning, ett brev från Aktia, ett från korsholms kommun (?) och ett julkort. I aktias kuvert hittade jag en almanacka och ett brev som jag inte orkade läsa. Fortsatte med de andra två ovh det visade sig att jag fått två julkort, årets två första. Men jag tyckte det var lite konstigt för korsholms kommun har jag inte haft något med att göra, och det andra kortet var av två namn som jag inte alls kände igen. Det var då det slog mig, all denna post var inte min. Det stod visserligen mitt namn på alla kuvert men de tilhör inte mig. Detta eftersom det sista julkortet även var tillägnat mina söner... ?? Så nu igen har en av mina namndubbelgångare indirekt med postens hjälp förgyllt min dag. :) detta är inte första gången, det finns nämligen en herreman här i vasa som stavar sitt namn exakt likadant som mitt, har en reklambyrå och är betydligt mera känd än vad jag är. Har tidigare fått trvliga samtal av olika personer som sökt den andre Christoffer, vissa har jag haft riktigt långa och givande samtal med :P Men nu har det alltså även börjat droppa in post som inte tillhör mig. Så Christoffer, om du läser detta är det bara att ringa så får du aktias kalender och julkorten tillbaka!

Ålderdomens musikaliska topp!

Tyckte jag borde delge den stora massan om min händelserika gårdag. Det var sportdag vid botniahallen med turneringar av alla de slag! ÅA's tjejer räddade vår heder med att spöa alla andra skolor i Vasa i futsal. Så grattis till guldet tjejer!! Själv höll jag mig till innebandyn där vi tog silver. Det var en jämn final mot Vasa Uni som kunde ha gått hur som helst. Tyvärr så kom dom ikapp vår ledning i slutminuterna och därefter var dom bättre på straffar än vad vi var. Men silver är inte fy skam och det var en rolig sportdag. Resultatet idag är att jag är sjuk i kroppen. och då pratar vi inte småsaker, har inget minne av när jag senast har varit SÅHÄR sjuk i kroppen!! Jag har träningsvärk i varje muskel som finns och även i nya muskler som jag inte trodde fanns. Men det är väl priset man får betala. Det är dagar som denna som man märker att man har blivit äldre och man kan bara konstatera att det bara blir värre. Ålderdomen är inte så farlig i sig men det är alla effekter av den som känns.

Kvällen fortsatte hos Henkka som dagen till ära dessutom passade på att bli ett år äldre. Det var ett trevligt sällskap som sedan fortsatte till Olivers för att fira Henkka lite mera och lite sörja för den bittra förlusten i finalen. På Olivers hade Rockföreningen julfest så stämningen var hög redan när vi anlände. Senare på kvällen uppträdde även mitt favoritband Project Coveway. Det var efter det som man började stigningen till toppen. Jag måste nog säga att man ibland förvånar sig själv. Det var nämligen lite efter valomerkki som jag, Hannes och Jessica fick den briljanta idén att uppträda live på scenen med låten wonderwall. mycket fint. Men vi fick ändå applåder efteråt och lite skoj var det nog att stå på scen. :) Så nu kan jag helt klart säga att jag nått toppen på min musikaliska karriär, högre än att uppträda på Olli's 15 min. före stängningsdags är nog det högsta man kan komma med mina musikaliska förmågor. Som tur var bestämde jag att bege mig hemåt i det skedet, hjältarna jag kom dit med for sedan vidare till sky och de firade Henkka till kl 6 idag morse.

Men nu börjar det småningom bli sovdags. Imårgon väntar det jobb 06:30 och hotellfrukost efter det som jobbet bjuder på. nam nam.

Tack och go'natt!

RSS 2.0