Det var en gång...

... en liten pojke som hette Christoffer. En natt hade han svårt att sova. Detta var väldigt ovanligt för Christoffer. Normalt brukar Christoffer somna efter typ tre minuter, max 15 ifall hans flickvän är pigg och vill prata. Men en kväll hade som sagt Christoffer svårt att sova. Han vred och vände sig och kunde inte för något i världen få sömn. Han låg och tänkte på en massa saker och kunde inte få sömn, tankarna ville liksom inte försvinna utan fortsatte att snurra och störde Christoffers nattsömn. Han prövade på att räkna får i takt med sekundvisaren på klockan. Då Christoffer kom till 186 orkade han inte mera. Sen kom det fler tankar i hans huvud vilket gjorde att han inte kunde sova. Christoffer var därtill hungrig men tänkte att han kan äta på morgonen istället. Efter att Christoffer, i över en timma, legat och funderat så beslöt sig Christoffer att: "kan jag inte sova, så kan jag inte" Christoffer gick då upp och satte sig i soffan. Christoffer satte på en av hans favoritserier TopGear och tänkte att: "Nu sitter jag här tills jag somnar". Efter en stund blev Christoffer hemskt hungrig igen. Christoffer undrade om det var orsaken till att han inte kunde sova. "Vi måste pröva", tänkte Christoffer. Eftersom Christoffer redan var inne i TopGear avsnittet tänkte han att han vill göra mat i ugnen så att han inte behöver övervaka maten hela tiden. Nu stod Christoffer inför ett stort val. Skulle Christoffer äta fryspizza eller franskisar. Christoffer vände och vred på paketen men kände att båda skulle fungera lika bra. Då såg Christoffer en viktig sak. På franskispaketet stod det att franskisarna skulle vara i ugnen 15-18 minuter. Men fryspizzan behövde endast vara 10 minuter i ugnen. Eftersom Christoffer var väldigt hungrig så hade 5-8 minuter en stor betydelse. Dessutom tilltalades Christoffer av fryspizzans enkla och klara instruktioner.
Efter att fryspizzan var uppäten, och Christoffer hade tittat klart på TopGear så gick Christoffer och lade sig och somnade nästan tvärt. Så barn: Om ni någongång har svårt att sova och det beror på att ni är hungriga och ni har att välja mellan franskisar och fryspizza. Gör som Christoffer, tillred en fryspizza och titta på TopGear!

Lugn midsommar!

Det är mitt motto i år. Det var också mitt motto ifjol. Vi hoppas det går bättre i år. På något vis har de senaste två midsomrarna kunnat vara bättre. Men ni måste missförstå mig rätt här. På det stora hela har midsomrarna varit riktigt bra och de har firats med goda vänner, god mat och varit riktigt trevliga. Det jag syftar på är att det alltid varit något som lite spolierat stämningen för mig. Ifjol var det jag som kom på den briljanta idéen att slå en kullerbytta baklänges nedför en brant i skogen. Det ledde till att jag sträckte ryggen så illa att jag fick hjälpas ut ur skogen och uppsöka läkare dagen efter. Så inga kullerbyttor i år. Året före valde en av mina bekanta att lämna denna värld. Vila i frid min vän! Det ställde saker och ting i proportion kan man säga. Så i år skall ni alla ta det lugnt! Inte göra något dumt utan bara ha det roligt!

Så lugn midsommar till er alla!

RSS 2.0