Will it blend?

Hejhopp!

Tänkte bara säga att vissa dagar är snäppet bättre än andra.

Ta t.ex. gårdagen jämfört med idag. Igår var en såndär helt vanlig dag. Jag var på jobb, inget speciellt med det. Det som lite sänkte dagen var att Elin som jag hejar på i Idol (Hon från Terjärv) inte gick vidare. Det gjorde däremot nån Alice, som enligt mitt tycke totalt misshandlade låten hon sjöng och gjorde inte låten rättvisa. Detta är då den absoluta sanningen eftersom jag som ni säkert vet har ett oslagbart musikaliskt öra. Nej i ärlighetens namn så bryr jag mig inte så mycket, men jag tycker att Elin borde gå vidare för att hon:
1) sjunger bra
2) uppträder bra
3) det är roligt att någon från Finland är med.

Nåja, det om det, jag hoppas att juryn tar sitt förnuft till fånga och skickar henne vidare!

Nu till idag. Idag har jag också varit på jobb. Det jag gjort idag är testat vad som händer OM man skulle råka tappa en fjärrkontroll. Fjärrkontrollen föll inte i golvet. Nej, det var nämligen så att den råkade tappas ner i en mixer och jag och min klumpiga kollega G-man råkade komma åt knappen. oops. Tyvärr har jag inget coolt bildbevis men allt finns ju på tuuben nuförtiden så nedan finns ett litet klipp på hur det ungefär såg ut.



Dessutom råkade vi också tappa en hammare på en DVD-spelare. Klumpiga som vi var upprepades detta en 12-15 ggr. Vi konstaterade att spelaren var defekt p.g.a. en gummilist inne i spelaren. Som om detta inte skulle vara tillräckligt har jag även fått en klocka idag. märkväl fått.

I love this day!!

hej å hå!

Päron från Laihia

Tjenare!

Har inte blivit någon uppdatering nu igen på några dagar. Detta beror till stora delar på att jag inte egentligen varit hemma så mycket de senaste dagarna. Har haft långa dagar som tagit ut det mesta av mina krafter.

Ta gårdagen till exmpel. Det måste ha varit en av dom värre dagarna jag haft på länge! Dagen började riktigt usligt med en extremt tidig väckning för att köra M till tåget. Det var nog det värsta med dagen. Ja inte själva körandet då, sånt har jag som ni vet aldrig något emot, men att veta att man inte kommer att se flickvännen på länge är aldrig skoj!

Nåja, dagen fortsatte och efter åtta timmar jobb begav man sig till bilen. Hade varit otroligt lat och tagit bilen till jobbet, mest för att förhindra att jag skulle tvingas gå/cykla hem i regnet. Döm om min förvåning då jag småspringande i ösregnet kommer till bilen och ser att den är inparkerad. Ett päron [Päron är i detta inlägg en synonym för ett nedvärderande kraftuttryck som skribenten valt att censurera bort] hade alltså kommit på den briljanta idén att bilda tre rader med bilar istället för två som så ofta är brukligt. Päronet visade sig vara från Laihia och ha en telefon. Vet inte hur dom parkerar i Laihia, men iaf så i Vasa så får man inte bort bilarna i mittenraden ifall man bildar tre rader. Kanske de alla har telekinetiska gåvor i Laihia. Vet heller inte hur det fungerar i Laihia, men om samma nummer ringer åt en 8 ggr inom 40 minuter så skulle jag iaf börja misstänka att det inte är en telefonförsäljare utan någon som faktiskt vill en något. Det ironiska i det hela är att tre bilar försvann under tiden vi stod där, alla var inom två meter från min men ingen av dem gjorde så att jag skulle ha sluppit ut. Dessutom skulle jag ha sluppit bort ifall fyllona i bilen bredvid skulle ha varit kapabla att flytta på deras bil. Olyckligtvis var de i sådant skick att om deras promillehalter skulle ha varit provvitsord så skulle de alla få godkännt i provet. Så det var inget egentligt alternativ. Som tur har man snälla arbetskamrater och G-man körde hem mig.

Väl hemma var det bara att slänga i sig lite mat, lite trevligare blev det genom att jag fick sällskap av Jannika. Efter att man avverkat en 2,5 timmars mattelektion var det att snabbt gå till bilen och se om päronet från Laihia hade färdigt shoppat i Vasa och åkt hem. Det hade han, dock så var fyllona i bilen bredvid ännu kvar och hade tydligen fest.

För att inte slappna av och somna så for man ännu på kvällen på volleyboll och innebandy, så då jag kom hem hade jag varit igång ca 18 h... skönt skönt... bara för att jag kunde satt jag ännu uppe två timmar till så att jag kom upp till 20h. Det ironiska i detta var att jag inte ens var trött, men trots det hade man inga svårigheter att somna...

Det var gårdagen det... idag har det gått ungefär i samma stil förutom att det idag var cykeln som var inparkerad, men det var inte hela världen, man börjar ju liksom bli van.

Morgondagen ser jag framemot eftersom det är en typ av höjdpunkt. Det är nämligen min andra lediga dag från jobbet på 16 dagar. men sen börjar en 6 dagars työputki som gör att jag på 21 dagar (3 veckor) är ledig två dagar... Way to go...

Tycker det avslutningsvis här passar med uttrycket "Rahantulo ei voi estää". Det börjar kännas lite så...



Höstgåva.

Fick idag på posten en höstgåva. Tror jag aldrig har fått en höstgåva förr, både jag och min sambo blev hemskt glada. Detta eftersom den var till oss båda. Gåvan kom ända från den kungliga hufvudstaden Stockholm. Hur kan en dag börja bättre än att man får en gåva. Gåvan ses här nedan.


Tusen tack vännen för gåvan, det förgyllde bådas vår dag!

Åt er som ännu inte listat ut vem gåvan var ifrån så kommer här en bild och en länk.


Bilden är från en fin vinterdag 2008, about 9-10 på morgonen.

Bland tomtar och troll.

Som så många andra så sålde även jag jultidningar då jag var liten. Vet inte om ni minns till det, men i ganska många år så fanns det med en bok där som hette Bland tomtar och troll. Som kuriosa så googlade jag det och underverket Wikipedia upplyste mig artigt om att den utkommit årligen vid juletid sedan 1907! Det ni!

Det var dagens undervisning det. Vad har då detta med något att göra?? Jo, förutom att det snart börjar bli jul så beskriver det till stor del min dag på jobbet idag. Minns inte när jag senast har haft en sådan här konstig dag, det verkar nog som att alla tomtar och troll krupit fram ida. De enda tomtarna som var kvar var nog de tomtarna som är på loftet. Nåja, hur som helst, som tur kunde jag avreagera mig lite då jag kom hem och fick berätta om alla för min kära flickvän. Måste säga att det är otroligt skönt att ha en flickvän som också jobbat inom kundbetjäning som förstår en då man vissa dagar kommer hem och bara måste få berätta om alla tomtar och troll!

Ikväll vankas det även första träningen med No Balls. Ifjol gick det riktigt bra för vårt halvseriösa innebandylag och vi steg till aurinkoliigans 1:a division. I år väntar alltså betydligt hårdare motstånd så det blir nog att träna. Måste säga att jag personligen också var nöjd med förra säsongen då jag lyckades med 3 målgivande passningar, inte helt illa för en målvakt. :)

Tänkte ännu avsluta med en bild av Bland tomtar och troll.


Blått!

Vaknade idag med blå färg i mitt ansikte!

Vad lär vi oss av detta:
Inte så mycket egentligen, de har bara varit en annan rolig kväll i Vasa med gulisintagning. Lycka till alla gulisar!

Nu ska jag äta opp den halvätna pizzan i kylskåpet och sen bege mig till Robin och spela lite Wii. Endast två dagar kvar av arbetsröret, sen blir det en helt ledig dag.

hej å hå.

Doktorn

Jahapp! Då har man vari å boka tid till Doktorn. Inte åt mig förståss, de ska nog vara allvarligt förrän jag börjar med sånt. Nej denna gång är det Dooris som skall till doktorn. Det är inte Bosse bildoktor utan någon annan bildoktor, men det lär säkert bli bra ändå.

Annars så händer det inte så mycket, visserligen är det helg, men för en hårt arbetande studerande så har man nu påbörjat en 6 dagars arbetsrör (Översättning från työputki). Så min helg kommer iaf att gå i arbetets tecken. Nu närmast blir det dock kvällskurs i Fysik. Ser faktiskt riktigt fram emot den, börjar bli ett tag sedan man blivit utmanad i fysik. Det börjar nog verkligen bli dags att fräscha upp kunskaperna.

Men men, nu blir det matlagning så man orkar hela kvällen.

Ha de gött!

RSS 2.0