Somliga går med trasiga skor...

I detta fall är det Dooris, min stackars toyota. Har nu varit och fixat hennes ena sko som blivit punkterad av en spik, närmare bestämt en skruvspik. Nåja, på däckverkstaden gick det igen som vanligt. Spiken hade förståss farit in i däcket med en sådan vinkel att det inte gick att lappa, wihoo. Nå, de hade som tur var ett begagnat däck som de sålde åt mig. Det var då de började kolla mina däck, de trodde inte sina ögon, och jag trodde inte mina öron. Man kan tydligen se på däcket när det är tillverkat. Mina vinterdäck är tillverkade 1997. Om någon undrar hur länge sedan det är, kan jag meddela aatt det var samma år som Prinsessan Diana omkom. Resultatet av detta är alltså att jag nu får börja se mig om efter nya vinterdäck. jippii... Och till våren behöver jag nya sommardäck... Jippii!! Jag har ju en teori om att dethär med tur och otur går som i vågor och att det på något vis jämnar ut sig och att de kompenserar varandra lite. OJ så jag väntar att min otursvåg nu skall vända, jag har nu mycket tur innestående. Lottovinst är nu det minsta man skulle kunna kräva.

Dåliga skruvar och snälla människor.

Hejssssan!!

Nu är man tillbaks i Vasa, efter många om och men. Det gick inte riktigt som planerat men här är man iaf. Det var nämligen så att i söndags då udnertecknad var ute i Ekenäs och skottade lite snö åt svärföräldrarna märkte jag en besynnerlig sak. Mitt vänstra bakdäck var utan luft. Jag började kallsvettas och fick hemska flashbacks från den gången jag fick punktering i mitt i en korsning i Huittinen och den gången jag skulle på inträdesförhör till ÅA och jag körde på en metallbit. Nåja hursomhelst, jag börjar enligt mig själv bli ganska bra på dethär med att byta däck. Så hastigt och lustigt var det gjort och reservdäcket var på. Min käre far gav mig tipset att uppsöka en bensinstation och fylla luft i däcket ifall det skulle vara så att det bara var ventilen som läckte. Det var då jag såg den. Skruven! Jag har alltså mitt i värsta varga vintern fått punktering genom att träffa en skruv, de oddsen är små. Har hört att det finns en person som på våren -86 blev upprörd för mindre.

Nå efter många funderingar hit och dit hur jag skulle göra så blev det så att jag tog tåget upp. Det enda som lite harmar med det är att jag hade en massa grejer som skall transporteras upp samt att jag hade tänkt besöka Larsmo samt bilverkstaden nu under dehär dagarna jag är i Vasa. Men, det hinns nog nästa år! Det trevliga med tåg är dock att man behöver en biljett. Den glömde Christoffer lite. Men tack vare en handfull mycket snälla människor så lyckades jag ta mig hela vägen upp till Vasa trots att jag glömt min biljett hemma! Den första konduktören fick jag åka med gratis till Böle så att jag där kunde reda upp det. Där printade en snäll tant ut någon typ av kopia som jag sedan slapp med ända upp till Vasa. Detta trots att det stort står på kopian "EI KELPAA LIPPUNA". Men som minne har jag nu typ världens coolaste biljett. Gillar speciellt hur konduktörerna stämplat över tidigare nämnda text! :D


Ett ögonblick!

Den frasen använder jag rätt så ofta, men nu var det väl kanske inte det som det var frågan om.
Men ett ögonblick som jag minns var en kväll på villan med boysen. Vi brukade alltid nu som då ha sådana och bada bastu och ha det skoj. den senaste vi hade (vill inte säga sista) var sommaren 08. Efter det har jag iaf tappat lite kontakten med dem hemma i larsmo genom att jag inte hinner hem så ofta som jag skulle önska. Men den senaste kvällen vi hade skoj är som tur mycket väldokumenterad. Det var en mycket fin kväll med grillning, kubb, gitarrer, bastubad och gott sällskap.

Glädje!

Två saker idag som har gjort mig glad!
1: Titta på leksaker!
Hur roligt är det inte att få gå och shoppa leksaker till mina små systersöner! Helt otroligt skoj! Är fortfarande så pass barnslig att jag skulle vilja ha allt själv! Oj vad det är roligt att ha systersöner! Speciellt när man får julkort som dessa! Tusen tack!
2. Bra (kund)service.
Detta har jag pratat om förr, men om man en gång är eller har varit inom kundbetjäningsbranschen så uppskattar man verkligen bra service. Idag har jag varit med bilen på service. Efter 2h var den klar och jag måste säga att jag är imponerad över vad bilmekaniker hinner göra på den tiden. Helt otroligt! Fick en full A4:a med saker de hade kollat. Det var 16 olika punkter, varav vissa hade en massa underpunkter. Konstaterade att jag på 2h skulle ha hunnit med max 3. Det var också de 3 jag skulle ha klarat av, de övriga 13 skulle jag inte ha en aning om hur man gör. Så idag har jag en nyvunnen respekt för bilmontörer. När man senare dessutom hämtar bilen är bilen i toppskick och allt fungerar lättare och smidigare än förr! Som om detta inte vore nog hittar man på passagerarsätet ett kaffepaket och denna lilla hälsning:
Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
Det behövs så lite för att göra en person glad och förgylla någons dag!

Min bästa vän.

Här skulle jag igen kunna dra en tolkning och konstatera att antingen min bil, Dooris, eller min dator, Lisa är någon av mina bästa vänner. Men jag skall göra det allvarligt nu. Till all lycka har jag en massa goda vänner. Trots att jag två gånger börjat i skolor där jag praktiskt taget inte känner någon så har jag alltid hittat mycket goda vänner.

Men en av dom som nu varit med längst är min kollega Kea. Hon är en av mina absolut bästa vänner. Vi lärde känna varandra genom att vi blev kolleger i början av 2000-talet. Men det var en av somrarna där som gjorde att vi blev ännu bättre vänner. Det var den sommaren då vi tillsammans hade hand om trädgårdsavdelningen. I princip betydde detta att vi under en hel sommar fick betalt för att sitta i trädgårdsgungor och sola oss, eller så mins jag det iaf. :) Men vi roade oss med annat så som TK-Art och ihoptejpade godispåsar. Så småningom så slutade Kea på Hartman och flyttade till Vasa för att studera. Något år senare flyttade även jag till Vasa och började sedan jobba på Classe där Kea då redan jobbat ett par år.

Under alla dessa år vi känt varandra har vi ännu aldrig bråkat om något. Oftast har vi samma tycke och smak om egentligen allt. Det finns säkert hundratals historier jag skulle kunna berätta om henne, men till de mera minnesvärda hör nog våra vinkvällar vintern 07-08 då allt var dåligt men vi kunde fortfarande ha roligt tillsammans. Kort och gott så är hon en mycket bra vän och jag skulle inte klara mig här i Vasa utan henne. Så tusen tack för alla gånger du ställt upp och funnits där!
En av våra fina upplevelser tillammans som funktionärer på pampas -08

Min dag.

Dagen började med att man steg upp och åt morgonmål tillsammans med sambon. Sedan fick jag ett överraskande samtal av min kompis Henkka. Henkka har ägnat sig åt den livsfarliga sporten innebandy och lyckats få av ledbanden i knät. Henkka var i behov av en inva-taxi så han kunde åka till skolan och äta. Sagt och gjort, jag hoppade i bilen och började på min taxirunda. Efter att ha kört Henkka till skolan så var det Matildas tur att bli skjutsad till tågstationen. Sedan tillbaks till skolan igen. Där satt man och chillade en stund och sedan var det att köra hem Henkka igen.

Resten av dagen kommer jag att försöka läsa lite på den fysiktent som jag har ikväll och så borde jag hinna till Keas en vända ännu. Efter tenten blir det antingen volleyboll eller sängen som gäller. Kommer att åka ner till ekenäs imårgon och mitt mål är att starta 06:00.
Det var min dag det! Hoppas ni alla har en bra dag!

Definition av kärlek.

Kan tyvärr inte säga det bättre än dig!

Kärlek är när man inte skulle klara sig utan varandra,
när man skulle göra allting för varandra
och när man gör varandra lyckliga.



Vad jag åt idag

Haha... detta har jag sett fram emot. Ända sedan jag i serien How I met your mother såg hur Lilly och Marshall varje dag efter att som kommit hem berättade vad de hade haft till lunch har jag tyckt det har varit lite sött att berätta vad man ätit.

Idag har jag ätit följande:
Mysli + yoghurt till morgonmål
Kaffe x2 på förmiddagen
Kebab-potatislåda till lunch
Kaffe x2 på eftermiddagen + en satsuma
En fryspizza till middag (Normalt skulle jag nog ha tillrett något men eftersom jag efter fysiken for och träffa Robin så måste jag ta något snabbt.)

Dessutom måste jag bara berätta om min nya leksak/liten present till mig själv. Jag har köpt en ny miniräknare!! Man är ju en liten matematik-nörd och jag märkte att det är endast de som kan förstå tjusningen i att man köpt en ny miniräknare. Men, hursomhelst, det roliga är att man det är en sån som är "olaglig" i studentskrivningarna och alla som nångång har varit i tonåren vet hur kul det är med saker som är förbjudna/olagliga. Saken är den att den ger ut exakta värden istället för numeriska. Detta lät hemskt nördigt. På svenska så ger den alltså ut √2 istället för talet 1,414213562. Detta lät också nördigt. Hur som helst så kommer denna lilla sak att hjälpa mig mycket i nästa veckas tenter.

Mina föräldrar

Jahapp, då var sanningens stund kommen för mina föräldrar! Min mamma och pappa bor i Larsmo i ett stockhus nära vägen. Till deras stora intressen hör att vara på villan, dansa och njuta av livet. De har båda precis blivit mormor och morfar för andra gången och de bor nu hemma i lugn och ro med alla barnen utflugna.

Min pappa heter Olle, han kör för tillfället lastbil åt min morbror. Lastbil har han kört länge, p.g.a. detta är han den bästa GPS-navigator man kan ha. Det har ingen betydelse var i landet man är, är man vilsen så kan man alltid ringa pappa och berätta vad det står på nästa skylt så berättar han var man är och vart man ska och hur länge man har kvar tills man är framme. Men pappa har inte alltid kört lastbil, en dag böt han jobb, bara mittiallt och sadlade om till att börja bygga båtar åt Nautor Swan. Detta tycker jag var mycket strongt gjort! Strongt att man vågar kasta sig in i en ny sak och lämna det jobb man jobbat med i decennier. Det är ett bra exempel på att man påverkar sitt liv själv, och att man inte skall vara rädd för nya utmaningar. Pappa är också en mycket händig man och han tycker om att snickra och göra saker, framförallt i trä. Förutom det är han allmänt mycket händig och kan fixa det mesta, och är det något man behöver hjälp med så kan man alltid ringa pappa. Exempelvis om man sladdat ner sig i ett dike. Min pappa är dessutom mycket lugn, stressar sällan och har stort tålamod.

Min mamma heter Britt-Marie men kallas för det mesta Mimmi. Hon har också kört lastbil, inte som yrke men som nioåring, det tycker jag är coolt. Min mamma jobbar på bank och är mycket duktig på allt som har med tjocka buntar papper med komplicerad text att göra. Har man problem med något gällande banker, skatter eller vadsomhelst som ingen egentligen förstår sig på kan man ringa mamma för hon förstår sig på det. Min mamma tycker om att pyssla och fixa till i hemmet. En av hennes favoritsaker är att duka fint då folk kommer på besök. Hon är också duktig på att pyssla alla världens tavlor med servettekniker(??) och alla världens olika 3-d tekniker och jag vet inte allt. Dessutom kan hon skriva riktigt fint, sådär kalligrafi-fint. Min mamma är mycket snäll och bryr sig om alla. Som exempel gör hon världens bästa fruktsallad som alltid finns klar på morgonen då man vaknar. Hon packar alltid en matsäck då man skall till jobbet och hon skickar alltid med mat fast man bara skall tillbaks till Vasa. Min mamma påminner mycket om min mommo som var en mycket fin människa. Ibland kan mamma oroa sig lite för mycket men det hör väl till det som mammor skall göra. Min mamma är mycket snäll, rättvis och empatisk.

Kram till er båda!

Min första kärlek

Ja'a, vilka frågor säger jag bara, som tur får man ju tolka hur man vill. Min riktigt första stora kärlek måste nog vara lego. Brukade som lite stiga upp tidigt och bygga med lego, med tidigt menar jag här 3-4 tiden på morgonen. Jag hade ett helt eget rum med en massa lego och alla världens kreationer byggdes av lego i det rummet. I det rummet fanns min fantasivärld där allt var möjligt och "the bad guys" jämt förlorade. Undrar förresten vart allt det legot tagit vägen??
Blir fortfarande idag helt nostalgisk när jag får bygga med lego. Som tur har min systerson tydligen lite ärvt intresset av någon eftersom han redan som 1,5-åring fascineras av duplo. Väntar med spänning på att han skall växa upp så att vi får börja bygga lego tillsammans. Borde nog ännu någon dag åka till Danmark och legoland, men det är ett senare projekt.

Presentation

Jahapps! Då börjar vi då med listan!

Jag ska nu alltså presentera mig och det blir i denna form:

Christoffer
kallas för Foffer, Chriso och Toffe
23 år, känner mig oftast som 19, ibland som 12.
bosatt för tillfället i Vasa
Studerar och jobbar på sidan om, tycker om båda och vill hålla på med båda.
Hoppas att mina vänner skulle beskriva mig som lugn, snäll, någorlunda rolig och social.
Tycker mycket om logiska saker, fixa saker, umgås med saker (eller personer).
Gör alltid upp små system för saker och ting.
Kör hellre än åker bil.
Har problem att se vissa färger (men inte alla!)
Är en stolt morbror.
Har slutat oroa mig för saker som jag inte kan påverka.
Är lite av en prylnörd.
Tycker om allt som är sladdlöst och/eller fjärrstyrt.
Tycker egentligen om det mesta och är oftast nöjd med läget.

Nu kanske ni fått någon bild av mig ifall det är någon som inte har det.


Szärppo!!

Jees, nu e ja här! Har verkligen varit riktigt usel då det gäller att blogga de senaste veckorna. Det går lite i vågor så att säga. Men nu har jag tagit mig i kragen efter påtryckningar från troligtvis varje läsare jag har!

Kan ju meddela att min syster inte längre håller på föda utan att det nog blev en pojke (Vad var det jag sa) :P

Som kompensation kommer jag nu att följa min flickvän enligt denna lista. Det betyder att ni (borde) ha något nytt att läsa varje dag i en månad framåt... Låter otroligt, men jag skall iaf ge det ett försök. Kan hända att det i något skede runt julen kan hoppa lite, men det tar vi sen.

Här är iaf listan:

Dag 01 – Presentera dig
Dag 02 – Din första kärlek
Dag 03 – Dina föräldrar
Dag 04 – Vad du åt idag
Dag 05 – Din defenition av kärlek
Dag 06 – Din dag
Dag 07 – Din bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Vad du tror på
Dag 10 – Vad du hade på dig idag
Dag 11 – Dina syskon
Dag 12 – Vad du har i din väska
Dag 13 – Din vecka
Dag 14 – Vad du hade på dig idag
Dag 15 – Dina drömmar
Dag 16 – Din första kyss
Dag 17 – Ditt bästa minne
Dag 18 – Din bästa födelsedag
Dag 19 – Något du ångrar
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett till ögonblick
Dag 22 – Något som upprör dig
Dag 23 – Något som får dig att må bättre
Dag 24 – Något som får dig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Dina rädslor
Dag 27 – Din favoritplats
Dag 28 – Något du saknar
Dag 29 – Vad du strävar efter
Dag 30 – Ett sista ögonblick