Strul med tekniken... (del 1)

Hej alla!

Har någon av er någon gång haft dataproblem?? Jag tror att de flesta någon gång har haft... Nu verkar det iaf vara min tur, har sålänge jag haft Lisa II aldrig haft några egentliga dataproblem... Men nu radar dom upp sig!! Det värsta är ändå att Lisa har blivit blind... Jag ser absolut ingenting om jag inte har kopplat henne till tv'n... Har försökt med allt, och tro mig allt... Nu tar jag till det sista desperata alternativet, formatering! Det har alltid hjälpt mig hittills men jag tror inte det hjälper denna gång, de e sån känsla jag har... följande steg är reparation, om det ens lönar sig... annars blir det en Lisa III, vilket absolut INTE kommer lämpligt på någorlunda vis... varken ekonomiskt eller annars heller... har mycket som jag behöver datorn till nu jyst... Fantastiskt!!

Men föra att göra det ännu värre fungerar heller inte min hårdskiva, så vi får rädda vad som räddas kan på USB-stickor... Fantastiskt!! Att få det jag vill ha sparat in på de två USB-stickor jag har är jämförelsevis som att få in ett strykjärn i dendär lilla fickan på högra sidan i jeansen... Fantastiskt!!

Det som dock brukar underlätta situationer som denna för mig är att jag får lyssna på musik... Tror ni det lyckas... NEJ!! Hur tusan skulle det det... BÅDA mp3-spelarna var utan ström... den ena är för tillfället på laddning, medan det krävdes inte mindre än fyra batteribyten förrän jag fick den batteridrivna igång... Fantastiskt!!!

Ja, och slutligen, här skulle ha varit en bild... OM kameran i telefonen skulle ha fungerat och INTE meddelat att jag skall kontrollera min kameraanslutning... Vadå kameraanslutning, kameran e ju inne i telefonen!!!


Jag säger bara tre ord: FANTASTISKT!!!!!

Min semester.

Har bloggat lite dåligt nu under min semester, så nu med ynka 7h kvar tänkte jag skriva vad jag gjort. Eftersom jag har en tendens att skriva hemskt långa inlägg så skriver jag nu det i punktform och i någorlunda kronologisk ordning.

- Tittat på EIF-Ilves där EIF förlorade
- Tittat på VM-fotboll
- Agerade CO-driver åt kikki då vi besökte Larsmo
- Tittat på VM-fotboll
- räknat matte
- åkt lastbil med Rasmus
- Tittat på VM-fotboll
- Agerat CO-Driver då vi åkte ner tillbaks till Ekenäs
- Tittat på VM-fotboll
- Spelat tennis med Matilda
- Besökt popkalaset (denna punkt innefattar allt som hände från fredag till lördag)
- Tittat på VM-fotboll
- Spelat tennis med John, har nu inlett starkt årets Grand Slam turnering med en seger
- Tittat på VM-fotboll
- Räknat matte
- Tittat på VM-fotboll
- Haft en romantisk eftermiddag med Matilda med kaffe och glass i ett soligt ekenäs
- Tittat på VM-fotboll
- Firat midsommar
- slagit en kullerbytta
- Besökt sjukhuset p.g.a. att jag slagit en kullerbytta
- Vilat
- Tittat på VM-fotboll
- Tittat på VM-fotboll
- Vilat
- Tittat på VM-fotboll
- Vilat
- Tittat på VM-fotboll
- Vilat
- Kört upp till Vasa

Så det var min semester det. Man kan konstatera att om jag inte skulle ha tittat på VM-fotboll så skulle jag ha haft en mycket kortare semester... :P

Dagens samtal

... eller rättare sagt kvällens samtal! Det hela begav sig igårkväll när jag precis stängt av tv'n efter att matchen var slut. Måste säga att man ibland blir minst sagt förvånad... :)

- Christoffer

- Ja hej, mitt namn är "(ett namn som jag inte längre kommer ihåg)" och jag är nu på Fondis. Nu är det så att Er son Jonatan har sklocknat här i ett hörn och jag undrar om ni kan komma och hämta honom för dom tänker annars slänga ut honom.

Efter att jag förklarat att jag är 23 år gammal så förstod hon att jag var fel person och hon bad så mycket om ursäkt. :P

Måste säga det var en av dom roligare felringningarna som folk gjort när någon försökt få tag på han med samma namn som mig som bor i huset bredvid... Inte är det lätt inte... :P

VIF

Man skulle kunna tro att detta inlägg skulle handla om sport. Men nej! Den välinsatte vet att sportföreningen i Vasa med nästan samma förkortning heter VIFK. Anledningen till att jag inte bloggat på länge är att jag varit lite upptagen. Har de senaste tre dagarna varit till Larsmo två gånger. Men resultatet är detta:



Jepp! Jag har blivit bilägare! Så de senaste dagarna har det varit många ärenden och mycket byråkrati som har avverkats.

Det var i onsdags som jag bestämde mig för att handla bort denna. Men det var först idag som jag fick den. Så min lediga dag har förflutit enligt följande. Besökte imorse besiktningskontoret för att få bilen registrerad i mitt namn. Sedan blev det en subway, vilka jag tack vare Jannika upptäckt är mycket delikata. :) Sedan ett besök till jobbet för att handla en bilstereo. Mer om det senare. Sedan begav jag mig till larsmo och sedan med pappa till Kronoby för att hämta bilen. När vi kom hem blev det för min del att byta stereo i den. Detta eftersom den dåvarande stereon var utrustad med radio och kassett! Jag trodde att det skulle vara enkelt att byta, men ack så fel jag hade. Ingenting passade, varken fästena eller sladdarna. Men jag lyckades fixa det mot alla odds. Att koppla 12 sladdar i 8 olika färger lyckades på första försöket, något jag inte trodde jag skulle klara av. :) När stereon sedan var på plats så var det dags att bege sig tillbaks till Vasa. Resten av kvällen har tillbringats i bilen på Vasas gator tillsammans med Kea. Mycket skoj och en del catch-up.

Imårgon bär det av till Lemnäs och jag funderar på att ta med mig ett litet projekt, men det ser vi imårgon...

Tack och gonatt!

Slutkörd...

Håhhå... Sjätte dagen i rad nu som man varit på jobb... har veckodagarna helt uppochner... men men, går nog helt bra så länge man inte har dagar som denna. Det är dagar som denna som man undrar varför man egentligen håller på med kundbetjäning och inte sitter nånstans ensam på ett kontor. Men men, det är väl dessa dagar som gör att man uppskattar de dagar då det är roligt. Har varit fullt upp hela dagen, från början till slut. Dessutom verkade det som att ingen i Vasa idag kunde varken alfabetet eller vilka siffrors ordningsföljder. Men nåja, nog klagat om det...

Har nu påbörjat flera stycken nedräkningar, här är några av dem:

2 dagar kvar av min dagars arbetsputki.
4 dagar till jag får träffa Matilda igen.
6 jobbdagar till semestern.
12 dagar till semestern.

det var det för idag... Nu ska jag sitta och sura en stund så att jag orkar vara glad imårgon också...

Arrivederci

RSS 2.0