1 ton = 1000kg = 100000g

Ungefär så tungt känns mitt huvud efter varje dag. Orsken är att jag är på praktik. Jag undrar nog när man kommer att vänja sig och att det börjar bli lättare att komma hem efter några timmar i en skola. Detta är en delorsak till att det inte blivit producerat så mycket här på bloggen. Förutom att planera sekvenser och lektioner försöker jag även studera lite och få kurser godkända. Som om inte detta skulle räcka så borde det även komma lite fler sidor till kandidatavhandlingen och så borde man ju även hinna jobba lite för att få ekonomin att gå ihop. Man kan ju få ett nervöst sammanbrott med mindre! Men men, det är väl bara att bita ihop och se glad ut... :) Tänkte lägga upp lite bilder som får berätta vad som hänt på senaste tid. Lite enklare än att skriva... :)



Fick ett mycket smakfullt hjärta av min flickvän i måndags då jag hade namnsdag.



Tisdagskvällen tillbringades i goda vänners sällskap. Det var plättkalas på schemat och efteråt verkade alla mätta och belåtna, vilket jag tolkar som ett bra vitsord för kvällen. Notera även plätthögen, av tre satser blev det tre plättar över... :D



Snö!! Förstår inte att det ännu orkar fortsätta komma ner mer av denhär sorten. Precis när man tror att det skall sakta börja gå mot varmare tider så visar vädergudarna att det alls inte är så. Slår vad om att de sitter någonstans fyllda med skadeglädje och hånflinar åt oss!!

Det var de senaste dagarna i bilder. Nu är det som tur snart helg. Ser riktigt fram emot att få komma bort från Vasa en stund. Känns som man varit här allt för länge och att det finns ett stort behov av ett avbrott i vardagen. Avbrott ska det minnsann bli när vi åker ner imårgon för att fira tå stycken 50-åringar.

Dagens kamp

Man skulle kunna tro att detta inlägg skulle handla om hur jag lyckats hålla mig vaken genom hela den svenska melodifestivalfinalen. Men nej, jag multi-taskade och gjorde lite skolarbeten samtidigt så gick det hur bra som helst. Nej dagens kamp utspelade sig mellan halv 9 och 9 idag morse. Det var nämligen så att min kära flickvän begått misstaget att på kvällen före meddela att jag får göra mitt yttersta för att väcka henne då jag steg upp. Som av en händelse råkade jag vara lite extra pigg och pillemarisk. Började med min egen teknik att bar vara störande och sådär jobbigt morgonpigg. Det fungerade inte så jag lät henne tro att slaget var över så att hon slappnade av och somnade om. Det var då jag plockade fram mammas knep som hon ibland använde för att få upp oss där hemma. Kall-syltburk-på-rygg kallas tekniken. Den är lika rolig som den låter. Speciellt eftersom vår frys av någon anledning inte vill bli varmare än -30°C. hehe... :) Nåja, detta hade inte heller riktigt den effekt jag önskade, det kom ett pip, en blick som skulle ha dödat allt levande under 30 kg och täcket åkte snabbt upp över huvudet. Men det var i alla fall skoj! Då var det dags för Svaijes taktik. Borde ju ha förstått att denna taktik var den vinnande eftersom det brukar fungera på Matildas syster. Så det blev tidning till sängen och kaffekopp under näsan. Detta gjorde susen. En mycket trött Matilda kröp till sist upp ur sängen. Det enda jag hade kvar i min arsenal är nästan det roligaste. Men det skulle innebära att vi inte borde ha några grannar, en pamp och en säng av metall. Denna otroligt sofistikerade väckningsmetod tillämpades och tillämpas troligtvis fortfarande i dragsvik. Den har bevisats väcka 20 stycken 20-åriga män. Det är så enkelt att man tar pampen och slår den snabbt mellan två metallrör. Det har ett fruktansvärt ljud som endast kan jämföras med tjutan på en lastbil blandat med 45 livrädda grönfinkar.


busy busy

Oj oj, har haft lite fullt upp denna vecka med allt möjligt. Som tur är det äntligen fredag. Dagen började dock på värsta tänkbara vis. Vaknade över en timme för sent. Finns absolut inget värre än att vakna med ett knyck och snabbt riva åt sig telefonen för att inse att man försovit sig. Lyckades på samma gång väcka flickvännen med mina bannor åt mig själv för att jag inte stigit upp då klockan ringde. Så det ledde till att jag var ledig idag. rätt så skönt faktiskt. Svaije har åkt ner till trakter där man sysselsätter sig med handboll vilket lett till att jag och Matilda är barnvakt åt jannika. Hon är ju ändå bara 21. Så ikväll är det hemlagad pizza och ett glas vin som gäller. Skönt att vara barnvakt åt myndiga personer så att man kan sätta sig ner och dricka ett glas vin med dom.

Det jag egentligen tänkte skriva om idag är ett av de mest intressanta telefonsamtal som jag har haft på länge. Jag har ju tidigare skrivit om att jag har en dubbelgångare. Har igen fått post som det nog står rätt namn på, men fel adress och från ställen som jag inte har en aning om. Jag kan berätta att jag tyvärr inte ännu är med i vänskapsföreningen finland-grönland. Samtalet började såhär:

-Christoffer
-Ja, dethär var Christoffer Wiik
-Ja hej, dethär var också Christoffer Wiik

Sen pratade vi om dittan och dattan ganska länge och det visade sig att han bor rakt över gatan, inte undra på att posten har blandat på posten. Det som är riktigt skoj är att vi tidigare också bott på samma gata med bara ett hus emellan. Hursomhelst så lär den min dubbelgångare dock vara lite mer känd än vad jag är, han har egen hemsida och allt.

Kan ju även nämna att jag det för tillfället finns fyra stycken som har samma namn som mig här i Vasa, dock är det bara en av dem som stavar det exakt lika. :)

Go sport!

Wow! det var nog allt för länge sen jag varit på hockeymatch. Hade riktigt glömt stämningen, spänningen å allt annat som hör till! Å vilken match!! Full fart från början och ingen sparade på någonting! Å jo, Sport vann, men de måste ännu vinna två raka matcher för att gå vidare i slutspelet och inte falla ur.

Hyllprojektet del. 3

Skam den som ger sig. Tunga artilleriet fixade hyllan, så tydligen går det att limma trä med kontaktlim. :)

Avslutningsvis måste jag ännu bara kommentera det fina vädret och avsluta med dagens skönaste bild.

Jepp, It's true! +16ºC idag!! :)

Sol ute, sol inne...

Tja! Äntligen har riktigt sportlovsväder infunnit sig. Otroligt fin dag idag faktiskt. Har varit till stan två rundor idag, inne i stan känns det riktigt vår-aktigt då värmeslingorna under torget håller trottoarerna snöfria. Har även hunnit med att luncha idag med delarna av vasa-gänget som är kvar här i Vasa. Har även försökt förbättra hyllan jag byggde igår. Det var nämligen så att jag lite överskattat limet jag använde. Eftersom jag monterade den i vasa så hade jag inget trälim. Det starkaste jag hade var kontaklim, där stod det att det skall gå att limma trä. Tillåt mig tvivla. Översta hyllan var lös idag, men skam den som ger sig. Det kan ju hända att jag pressade ihop den lite dåligt igår. Igår använde jag mig av matteboken och slagborrmaskin som tyngd. Eftersom det inte tycks räcka så har jag nu plockat fram tunga artilleriet. Så idag använde jag mig av dubbekt så mycket lim och som tyngd har jag använt mig av alla papper jag skrivit i PF under 2,5 år. Samt det Matilda åstadkommit under tiden här i Vasa. Allt som allt har jag fem stycken mappar på hyllan så nu ska det kanske ta sig. :)

Ikväll kommer jag att trakassera Envik och Marie och följa med dem på hockey. Det är sport som spelar och de är tvugna att vinna, annars faller de ut ur slutspelet. Så förhoppningsvis blir det en bra match. Det om det, nu skall jag och handla så att Matilda får tortilla imårgon som hon har beställt.

Hej å hå!

Bus å bygg...

Hej! Jag har hackat mig in på morbrors blogg och tänkte jag skulle skriva lite. Dagen började med att jag och mormor väckte upp morbror. Det tyckte han var jättekul!


Så att morbror säkert skulle stiga upp och inte bli kvar i sängen så beslöt jag mig för att spy på morbror.

Nå, ingen skada skedd, morbror steg upp. Sen blev det lite morgonbus sålänge morfar förde mormor till jobbet. Efteråt for morbror iväg till stan och kom tillbaks med två skivor. Detta visade sig inte räcka för att bygga ett nattduksbord. Morbror ville inte erkänna att han hade räknat fel utan skyllde på att butiken hade bytt till kortare skivor, för senast räckte det minnsann med två skivor. Men kreativ som morbror är så byggde han istället en hylla att ha bredvid skrivbordet. Denna gick i ungefär samma design som nattduksbordet han har från förr. Han hann dock inte skruva ihop den sålänge han var i Larsmo utan han fick göra det i Vasa. Nu är hyllan ihoplimmad och klar. Det enda som fattas är att betslacka den svart. Det kommer morbror att göra imårgon då han är ledig. Men det obetslackade resultatet ser ni här.


Det var allt för denna gång.

h. Rasmus

Sportlov, eller vad man nu skall kalla det.

Eftersom man studerar på universitet så heter det ju att man inte har sportlov, jullov o.s.v. istället har man undervisningsfria veckor. Men inte ens det stämmer, för denna vecka som borde vara sportlovsvecka innehåller ändå lektioner. Men det är egentligen ingen fara, för med detta väder vi har så är det inte speciellt lockande att vara ute och motionera. När jag var yngre och ännu bodde i Larsmo hade jag en illusion om att det bara kan blåsa från ett håll. Ifall man vill bli motbevisad så är det bara att komma till Vasa. Jag har ju kommenterat tidigare om att det blåser ganska ofta här i Vasa. Idag är inget undantag. Börjar snart få nog av vårt vinterväder. Det har snöat oavbrutet här i Vasa sen söndagen. Tror det har kommit ner alla sorters snö som det kan komma, så man kan inte klaga på att det inte har varit omväxlande. Idag vet man inte riktigt om det snöar, jag tvivlar lite men eftersom det blåser ca 20m/s så yr det runt så mycket snö att det inte har så stor skillnad. Och dethär med att blåsa ja, det är helt otroligt att det inte någonstans i denhär stan är lä. Oberoende på vilken sida av ett hus man är så blåser det. Man saknar nog faktiskt ungdomstiden då vädret var normalt och det bara blåste från ett håll.

Igår blev jag inkallad på jobb så där tillbringade man en del av kvällen. Lite underhållande faktiskt med arga kunder och hot om anmälan till konsumentombudsmannen. Jag säger bara varsågod. By the way så bläckpatroner torkar om man inte printar, så är det bara och det är varken printerns, importörens eller butikens fel. :) Kvällen fortsatte i goda vänners lag vilket i slutändan resulterade i Oliver's inn. Idag har jag lunchat i 2,5h med min praktikgrupp från förra praktiken. Mycket trevligt och det var många världsproblem som diskuterades och löstes. Nu är jag två timmar ledig och sen bär det av på matematik. Har i mitt stilla sinne en liten förhoppning att de flesta har rest hem och att vi kommer att vara så några att lektionen inte blir av. Men så skoj ska vi väl ändå inte ha det...

Montering

Tillbringade lördagskvällen hos Kea och hjälpte henne med att åstadkomma ett mini-bibliotek. Resultatet ser ni här.


Att montera saker är nog bland det roligaste som finns! Speciellt när man får dra på sig byggarbyxor och låtsas vara en riktig hantverkare! :) Det var när vi pratade om det i lördags som jag riktigt kom att tänka på hur mycket jag egentligen monterat. På Hartmans var jag den som hamnade/fick montera det mesta. Uppskattnigsvis har jag nog monterat några hundra skottkärror, någon kom alltid på den briljanta idéen att vi skulle sälja dem monterade. Inte bara det att de tar upp mycket utrymme, det är få bilar som man får in en fullstor monterad skottkärra i. :) Sedan blev det även gräsklippare, gasgrillar, trädgårdspaviljonger m.m. m.m... Det mest komplicerade tror jag nog var gasgrillarna, men det mest tidsödande var nog då jag monterade ihop ett trädgårdsskjul i plåt. Det tog 1,5 arbetsdag att få ihop det. Men det gick. Nuförtiden blir det mest Ikea-möbler som jag får montera, men de har blivit lite av en favorit. För att kunna montera ännu mera så fyndade jag igår en bitssats. Inte för att jag egentligen behöver mera bits, men det fanns så många konstiga och ovanliga bits med som man aldrig vet när ,an kan behöva. Dessutom kostade den bara 2,90 €. Beskåda fyndet :)

RSS 2.0