Kisastudio

Jaha, här var vi då igen... Sen senast har bl.a. Finland gått till semifinal i OS, Sverige åkte två timmar senare ut ur turneringen. Det var nog en underbar morgon fast man steg upp 5. :) Glädje och skadeglädje på samma gång. Dessutom slog vi i tisdags allt motstånd och tog hem guld i FKF-Challenge. Att finalen spelades mot ärkerivalen hanken gjorde ju inte saken sämre... :P

Nu för tillfället sitter jag och slöar lite, skall snart infinna mig på jobbet och le och vara trevlig i fyra timmar. Senare blir det nog så kallad kisastudio med pojkarna. Åt de som inte är bekant med begreppet så betyder det endast det att vi kommer att sitta och titta på sport. Var, är ännu oklart men det brukar nog alltid fixa sig! Möjligtvis kan det bli Olivers eftersom det där utlovas bra stämning och storbildsskärm. Enda problemet dock är att det kanske blir lite trångt. Senast jag kollade på facebook hade evenemanget 190 bekräftade deltagare.

Matilda for för några timmar sedan ner till sydligare breddgrader för att ha sportlov. Skulle gärna ha åkt med själv, men jag är fast här i Vasa på grund av jobb. Det krångliga är att jag jobbar typ varannan dag. :/ Men å andra sidan är det väl helt bra. Har planerat in att denna vecka faktiskt få gjort något konstruktivt på min kandidatavhandling. Tänkte ta mig i kragen och sparka igång mig själv med båda fötterna. Skall försöka dra mig iväg till Larsmo också i något skede. Kikki och Robban har tagit semester och rest till riktigt sydliga breddgrader, barnfritt tillsammans med sina grannar! Det har de verkligen förtjänat. Lille Rasmus är i skrivande stund på väg upp till Österbottning där hans mormor och morfar skall försöka konvertera honom till Österbottning på en vecka. Längesen jag sett min systerson nu, han har säkert växt massor sen senast så ett besök till Larsmo skulle nog göra gott.

Men nu kallar jobbet... Hej å hå.

Bittert bittert bittert...

Verkar som att ingenting i sportväg riktigt vill sig nu... Igår förlorade vi matchen i innebandy retfullt med 3-2. Detta efetr att ha lett hela matchen igenom, dom två sista målen kom med 20, respektive 15 sekunder kvar. Längesen man varit med om en så bitter förlust!! Sen lade man det till sidan för att hoppas att proffsen skulle göra en bättre match idag morse då Lejonen mötte tre kronor. Men nej! Helt otroligt dålig match som vi förlorade med 3-0. Det positiva i det hela är dock att sverige inte kommer att ta OS-guld, hittills i historien har inget lag vunnit ett OS eller VM genom att vinna alla matcher, detta borde då Sverige lyckas med. Finland å andra sidan har ju nu förlorat en match så de kan vinna OS-guld. :D För egen del får vi nu bara hoppas på att universum är och återställer balansen imårgon då det är finalturnering i FKF-challenge. Om alla matcher går som de borde så blir det final mellan ÅA och Hanken. Det är nog en match där det på förhand redan utlovas en hård match med mycket prestige. Lite Finland-Sverige känsla...

Nu fick jag dock ett samtal att jag borde infinna mig på ett av stadens kaféer så detta blev ett kort sport-inlägg...

Vancouver

Måst nog bara säga att detta OS bidrar till att det blir många sena nätter och tidiga morgnar. Igår var det kisastudio hos Svaije med resten av pojkarna. Nu så måste man ju givetvis dra sig upp före 7 så att man kan följa med hur lejonen slår tyskland. för tillfället ser det bra ut eftersom Lejonen för tillfället leder med 2-0!! Vackert så!


Såhär ser det ut när det är morgon-hockey på gång! Kaffe ur favoritmuggen! :)

Kallt kallt kallt!!!

Man skulle tro att man skulle vänja sig vid denna köld, men icke!! Normalt brukar jag vara mycket motvillig att använda två vinterklädesplagg. Mössa och långkalsonger. Mössa har jag aldrig tyckt om eftersom det förstör frisyren. Är fortfarande så pass fåfäng att jag ogärna har mössa på mig. Detta har resulterat i att jag nuförtiden förfryser mina öron ganska lätt. Men man vänjer sig. Långkalsonger brukar jag heller aldrig använda bara av princip. Eftersom jag berikats med vad man nästan kan kalla päls på benen brukar jag inte behöva använda nämnda plagg. Idag var dock annorlunda. -23ºC visade termometern strax före jag skulle starta till jobbet imorse. Det var bara att vända och lägga på såväl långkalsonger och mössa. Jag trodde detta skulle hålla ute kölden även om det kvicksilvret skulle sjunka ytterligare. Det jag inte hade räknat med är att jag är i Vasa. Vasa kunde gott dela slogan med Chicago om "The windy city". Det är helt otroligt hur det kan blåsa så otroligt mycket, oberoende av vilket väder det är så blåser det konstant här i Vasa. Så även idag. Att gå till jobbet i -23ºC skulle inte normalt ha varit något problem, ifall det inte samtidigt blåser förståss. Men precis när man svänger ut på hovrättsesplanaden, precis när man börjar se ljuset i tunneln och kan nästan känna värmen innifrån rewell center, möts man av en sån vind att till och med isbjörnar skulle vända om och krypa tillbaks ner under täcket. Här skulle det minnsann löna sig att ha vindmöllor!! Men det var bara att sätta upp huvan och fortsätta. Idag har jag faktiskt fått skrivit lite (med betoning på lite, men ändå!) på kanden, så nu är man på gång. Matilda har åkt hem till varmare breddgrader för att fira sin mamma som idag fyller år! Grattis grattis!! Min helg består av jobb imårgon och match på söndag. Sen ska jag väl säkert hinna trakassera Jannika å Svaije lite också...




Vasas framtid, bilden givetvis från vinkraftverket i Larsmo :)

Missöden och sånt.

Har på senaste tid funderat på små saker som man ibland lyckas med eller misslyckas. Ni vet sådana saker som att man häller ut sitt glas, tappar saker, tappar bort saker eller att man lyckas skruva bort glaskannan från mixern när man skall ha loss hela kannan och inte bara glasdelen. Normalt brukar jag lycas undvika sådana små missöden, eller iaf kunna tysta ner dem. På senaste tid har jag dock lyckats med lite småsaker, som t.ex. på min och Matildas after-ski på balkongen lyckades jag impregnera vårt balkongbord med kakao. I onsdags råkade jag tappa bort min telefon på en av stadens nattklubbar. Som tur är har man under åren här i Vasa skapat lite kontakter så telefonen befann sig i skolan nästa dag i tillfälligt förvar hos en av mina kamrater. Idag har jag dock funnit orsaken till senaste tids små missöden. Det är universum som lite jämnar ut det bara. Idag har saker bara lyckats nämligen. Har varit i Larsmo idag och gjort min undersökning för kandidatavhandlingen, eleverna som jag trakasserade med matteuppgifter skrev precis lagom länge så jag på minuten hann köra till busstationen och precis stiga på bussen före den skulle bege sig tillbaks till Vasa. Det var då det slog mig att jag inte har några kontanter på mig och busschauffören påminde mig så vänligt att Visa Electron-kort inte fungerar. Men sen erbjuder han sig att köra förbi bankautomaten mitt in i stan så jag får ta ut pengar. Vid bankautomaten låter även vänliga människor mig gå före i kön och hela proceduren är undan på några minuter. Det är nästa så man kan säga att man hade lite flyt... :) Så dagens eloger går nog idag till de elever som villigt ställde upp på min undersökning, busschauffören för hans otroliga vänlighet samt även de personer som lät mig gå före i kön.

Dessutom kan Matilda få en eloge, bara för att hon är så söt. Rasmus får även en i samma kategori för det fina vändagskortet som förgyllde min dag när jag väl kommit in i lägeheten igen.

Det var dagens eloger, nu ska jag fixa lite skolarbete och sedan ryktas det att det är pizza-kväll hos Jannika och Svaije.

Vinterdag!

Nu har jag varit lite slö med uppdateringarna igen, men här kommer iaf en uppdatering. Här i Vasa har vi haft en riktigt fin dag med strålande sol, blå himmel och en lämplig temperatur på -2°C. Mycket skönt eftersom det känns länge sedan man sett solen! Matilda och jag beslöt oss att gå ut och njuta av vädret vilket många andra också gjorde. Det var mycket folk i pulkabacken och på isen. Tror inte att så många var inne i staden trots att det är den första söndagen i månaden och alla butiker är öppna (det kallas tydligen shopping sunday). Vi gick dock endast längs stranden och njöt av vädret. (nej mamma, vi var inte ut på isen!) :) Det enda som fattades var en termos med kakao och en lugn plats att sitta på. Eftersom allt detta råkade finnas hemma så gick vi hem och hade after-ski på balkongen. Så där satt vi med ytterkläderna på och drack kakao och njöt ännu mer av solen.


Mycket folk ute vid fiskarstranden


Smältnde istappar vid Kuntsi


Sandö


Matilda njuter av kakao på balkongen


After-ski


Vår lilla radio/mp3-hägtalare som förgyllde vår stund på balkongen
med ljuva toner.



Number 23

Jahapps, då hade man över natten blivit ett år äldre. År nummer 22 slutade på ett bra vis med volleyboll och mys i tv-soffan med Matilda. Levnadsår 23 har börjat riktigt bra också med ett stycke Matilda som kom med två brickor med morgonmål till sängen. Därtill kom det också paket och sång. Mycket bra måste jag säga!! Nu skall jag dra mig till skolan och äta lite varefter det följer en engelska lektion. Sedan blir det traditionell födelsedagsfest för gänget här i Vasa. Enligt traditionen bjuds det på bål och taveltävling då jag fyller år. Eftersom jag i år råkar fylla passligt på en tisdag lär säkert kvällen fortsätta in på småtimmarna hos Oliver's inn.

Spännande blir även att se hur många gratulationer jag får på FB, i fjol blev det strax över 70 stycken. Men det ser ut som att den siffran inte kommer att räcka till eftersom klockan nu är 11 och det redan har hunnit komma in 38 st. Så ett stort tack även här till alla för gratulationerna.

// nästan-åldringen-Chriso :)

RSS 2.0