Våren och allt vad det innebär...

Ja då var det vår igen, för typ 32:a gången här i vasa. Verkar som vädret inte riktigt vill släppa vintern ännu. Chansen att vakna upp till strålande solsken eller snöstorm verkar vara ungefär lika stora nu jyst... Men den saken är det minsta av mina bekymmer, om det är något jag vet kommer att reda upp sig så är det vädret. Nej våren för med sig andra bekymmer. Främst är det skolan. Det kommer nu deadline på deadline och det verkar som all ledig tid går åt till att skriva en massa skolarbeten. Då borde man dessutom hinna jobba lite emellan också... Folk har fått burn-out för mindre, tur att man beslutat sig för att studera så man inte arbetar ihäl sig... eldä hu va i...

Sen senast jag skrivit så har jag bl.a. hunnit hälsa på min brorson Rasmus, väldigt söt liten kille faktiskt! Är faktiskt rätt så stolt morbror och alla i min vänkrets har blivit trakasserade av att jag måste visa min bakgrundsbild på telefonen där Rasmus ligger och sover så sött! Min kreativa sida som jag skrivit om tidigare verkar ha lagt sig, slöjden är alls inte så rolig mera och jag har fixat allt i min lägenhet och har inga nya projekt på G. Sen har jag även hunnit inleda beachvolley-säsongen. Kall sand och halvt död efteråt... Precis som det ska vara då efter att man otränad springer i 2,5 timme i sanden.

Imårgon så är det tutorfest här hos mig, ska bli riktigt skoj... Måste bara städa lite och stryka lite kläder först. Då ämnet nu kom upp på tal kan jag ju be om att få lägga fram alla fördelar med att stryka kläder till de som inte upptäckt dem. 1. De är skönare att ta på sig om man strykt dom. 2. De är lättare att vika så att de blir lika stora. 3. Kläderna ser snyggare ut i lådan. 4. Att stryka kläder fungerar som terapi vilket sparar terapeutkostnader. Så he så!!

Gammal blir ännu äldre...

Nu har det alltså hänt, över en natt så har jag blivit 5 år äldre. Men trots allt så känns det ändå bra! Väldigt roligt faktiskt. Är nu väldigt ivrig att få åka ner till ekenäs över påsken för att få se min systerson! Har egentligen inte så mycket att skriva om denna gång.

Helgen har varit rätt så lugn, ingen var  på något humör att fara ut så det blv istället många filmer i gott sällskap. Fredagen tillbringades med Jannika och Mia, mat och mudcake är ju aldrig fel. På lördag var pappa hit och vi fixade min hylla som jag nämnt tidigare, blev faktiskt ganska lyckat måste jag säga. Vi strövade först runt på stan lite och sen for vi till lägenheten och fixade hyllan. När hyllan var på väggen och allt byggdamm undanstädat så blev det lite volli och sedan blev det att igen bege sig till formansgatan. Det blev nästan en boys-night out, om man skippar det där "out". Vi satt största delen av kvällen och tittade på TV och bara chillade. Senare kom flickorna tillbaks från deras middag som dom haft på fransmanni. Så egentligen var det kanske inte ens nära en boys-night-out. Söndagen var som en vanlig söndag, resultat: 4 filmer och mycket slappande samt en shot med Jannika eftersom hon lovat.

Det var nu allt för denna gång, nu blir det gymnastik följt av slöjd, sen MÅSTE jag faktiskt göra klart den del av hemtenten som jag behöver bok i. Motivationsbrist 3000! (2500 räckte inte till)

Sist men inte minst, the resultat från lördagens firablande:

Mera manlig och överskattade verktyg i köket

Ja då var det väl uppdateringsdags igen. Verkar som folket inte orkar tjata mera på att jag måste uppdatera min blogg =) Eller så e de ingen som läser den vilket jag misstänkt från den punkt som jag blev övertalad att börja skriva. Nåja som vanligt så är min rubrik kanske något smått förvirrande men det är ju inget ovanligt. Allt har även som vanligt sin förklaring!

För att göra allt lite mera ologiskt så börjar vi från rubrikens slut. Köket ja, där tycker jag om att tillbringa tid och att kocka, speciellt då min lilla fröken är på besök så att jag har någon att laga mat åt. Det är nämligen lite tråkigt att endast åstadkomma mat för en person. Men fördelen är ju att jag alltid får precis det jag vill ha, men problemet ligger i att jag sällan riktigt vet vad jag vill ha. Där kommer den andra fördelen med att ha någon att laga mat åt, då kan nämligen hon bestämma vad det skall stå på menyn. Idag var det mot förmodan riktigt roligt att laga mat och jag fick igen uppleva en sak som jag upplevde för 5-6 år sedan. Det hela har sin början från att man sett lite för många matlagningsprogram där kockar steker saker och istället för att röra om med en stekspade så leker dom med stekpannan och vänder på saker och ting endast med en knyck på stekpannan. Detta har resulterat i att jag började experimentera med denna metod när jag var i övre tonåren och stekte mycket pyttipanna åt mig. Det visade sig att jag var en ren naturbegåvning på detta. Sedan den dagen har jag inte använt stekspade många gånger då jag steker pyttipanna. Vad har då detta med nuläget att göra. Ja det kan man ju fråga sig? Nå, det hänger ihop på det sättet att jag och Matilda lagade plättar åt oss senast hon var här. Plättar har nu blivit en ny favorit på min lista över rätter som jag tycker om. Så idag efter att jag slutat mitt jobb beslöt jag mig att steka plättar, sagt och gjort och vips stod jag vid spisen och stekte. Då började jag igen experimentera ifall det går att vända plättarna utan stekspade. Svar: jodå, det går fin-fint och det var mycket roligare att steka plättarna. :) Så summa sumarum så är stekspadar helt klart överskattade!!

Det andra jag tänkte berätta om är att vissa av mina studiekamrater ibland kallat mig för desperat housewife. Detta på grund av att jag inte tycker om då min lägenhet är i oreda och efter en stund måste jag bara plocka bort allt som ligger framme, städa, diska och stryka tvätt. Jo, jag stryker min tvätt (har märkt att detta uttalande ibland gett ett förvånat uttryck). Men nu verkar jag vara inne i en mera manlig period. Har blivit kreativ och motiverad att skapa med händerna och fixa saker. Häromdagen lekte jag VVS-montör (läs: rörmokare) och skruvade upp stanklåset i min lavoar och rengjorde den samt plockade ut det smygspänne som en viss fröken tappat in i min lavoar. (och tro mig Matilda, du VILL inte ha tillbaks den) Dessutom har vår slöjdkurs i skolan dragit igång så där får jag utöva min iver att arbeta med händerna. Har redan tillverkat en gräddsnäcka med tillhörande sockerskål i plåt. Slå det!! Det nuvarande projektet kommer dock att slå det med hästlängder, jag och två andra är nu i planeringsskedet av en rätt så häftig kulbana. Om ni inte vet riktigt vad det handlar om så kan ni alltid söka på "marble machine" eller "marble rollercoaster" på youtube så får ni se... ;) Detta skapande har även smittat av sig till min lilla lya så det senaste är downlights under min hylla som jag själv tycker började se ganska bra ut... vad tycker ni?? Följande sak kommer på lördag då min hylla med lysdioder kommer upp på väggen, tänkte lägga upp bild på den också när den väl är på plats...


Till sist vill jag bara önska lycka till till en viss person som verkligen behöver det! Tänker på er båda!!

RSS 2.0