Lemin

Tänkte skriva igår om hur otrolig hemsk tränigsvärk jag hade efter länken. I efterhand var det bra att jag inte gjorde det. För gårdagen var rena barnleken jämfört med idag. Precis allt jag gjort idag har gjort ont, det känns som om man vore 70 år gammal eftersom man knappt kan böja sig ner... men men, de e smällar man får ta, men detta bekräftar nog bara att löpning inte är någon sport för mig...

Tidigare ikväll var jag, Matilda och Jenny på fotbollsmatch, det var Matildas och Jennys klasskamrater Bina och Repsu som spelade. Men p.g.a. att vi bor i Finland och att det bara är maj så for vi hem i mitten av andra halvlek, trots att vi tittade andra halvlek inifrån bilen. Nu har jag och Matilda bosatt oss i soffan. Så efter att vi nu avnjutit varma smörgåsar blir det en lugn och skön hemmakväll här på skolhusgatan...

Sport och sånt...

Efter att ha tillbringat hela gårdagen i soffan tyckte jag att det idag var dags att kompensera det med att idag motionera en smula. Konstaterade att det är för kallt för såväl beachvolley som tennis, dessutom krävs det att jag då borde dra ihop ett litet gäng för att kunna spela. Så jag beslöt mig för att länka lite istället. Under tiden jag länkade hade jag mycket tid att fundera, och jag kom på att jag inte sedan militärtiden varit på en regelrätt länk (räknar inte med de gånger jag halvt försovit mig till jobbet och hamnat att springa för att hinna i tid). Det börjar för övrigt vara tre år sedan, usch vad tiden går fort! Nå hursomhelst, efter 45 min. löpning kan jag nog bara konstatera att det kändes lättare för tre år sen. Idag gick det nog verkligen tungt, och jag känner det verkligen i benen nu efteråt... Har faktiskt tänjt frivilligt, men imårgon lär nog mina ben vara helt döda!

Kunde nog konstatera, precis som jag konstaterat många gånger tidigare, att sporter utan boll är nog inget för mig. När jag vill motionera vill jag ha roligt å samma gång. Trots att jag vet att löpning nog är bra konditionsträning så ser jag absolut inget roligt i det. Samma sak är det med gymträning eller cirkelträning som exempel, jag förstår bra dess syfte, men motivationen sjunker rätt hårt om det inte är roligt. För att jag riktigt skall tycka om att träna/motionera så behövs det nog finnas något spelredskap, en boll eller frisbee eller något dylikt. Det bästa tycker jag absolut är beachvolley! För det försa är det en otroligt rolig sport, där allt inte hänger på teknik utan även taktik. Dessutom är det inte så dålig motion att springa i sanden några timmar. Samma sak är det med tennis, förutom det med sanden förståss. Så nu efter dagens löpning ser jag nog verkligen fram emot, bara vädret tillåter, att dra ihop ett gäng och bege sig till Paradise Beach här i Vasa och lira lite. Sen får man ju inte heller glömma att min och Johns tennissäsong snart startar. Denna säsong tror jag kommer att bli riktigt bra, har redan lite tjuvtränat på mina servar så John kommer nog att få motstånd i år igen. Det bästa med tennisen är givetvis besöket till hamnterassen efteråt! :D


Troligtvis den bästa av sommarsporter!

O happy day...

Ni vet hur det är med vissa dagar, allt går fel. Man spiller på sig, man är sen, låser ut sig själv o.s.v. o.s.v. Idag är inte en sådan dag! Det som är bra är att vissa dagar flyter allt bara på, det är som att pusselbitarna faller på plats av sig själva. Jag har nämnt detta tidigare i något inlägg, men jag vill ändå berätta om min dag hittills.

Det började med att jag borde läsa på tent, det gick sådär halvbra. Ingen motivation riktigt, dessutom kände jag att jag kunde det rätt så bra. Tenten kom, och inte vilken tent som helst. Dagens tent var nämligen den sista för i år. Tenten gick bra trots att jag inte läst egentligen något, så man gick hem efter en timme med rätt på rätt så bra humör. När jag kom hem började jag multi-taska. I praktiken kollade jag på Sve - Tje samtidigt som jag spelade poker på datorn. För det första så vann jag den turneringen jag var med i och vann 225 000 låtsaspengar.

Det andra är värt ett helt eget stycke, så bra var det. Det var nämligen så att Sverige ledde matchen med 2-1 över Tjeckien. Men tjeckerna (som slog ut Finland) gjorde mål med ynka 8 sekunder kvar. Sådant händer inte svenskar i hockey-VM. Matchen gick till förlängning och sedan till straffar (vilket också hände mot Finland) där tjeckerna vann (här ska det stå samma som i föregående parentes). Det sägs ju att skadeglädje är den enda sanna glädjen och ibland känns det nog så. Inte för att jag är speciellt stolt över att vara skadeglad, men skönt är det nog att det Sverige förlorade. Speciellt då man tänker på alla stunder man hängt med huvudet för att Sverige vunnit Finland. Men idag var det som sagt svenskarnas tur att hänga med huvudet.

Kvällen skall sedan fortsätta i goda vänners lag då Emilia bjuder på födelsedagskaffe. Förstår inte vad som skulle kunna hända som skulle förstöra denna dag.

Tror jag skall lägga in en lottorad bara utifall att...

Murphy's lag.

Den ursprungliga formuleringen till murphy's lag är följande:

"Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, så kommer någon att göra det på det sättet".

På senare tid har Murphy's lag förenklats och det har tillkommit flera uttryck som bygger på den ursprungliga formuleringen.

En av dessa är Murphy's andra lag:

"Om någonting inte kan gå fel, så går det fel i alla fall".

Om lagen fortfarande känns oklar tänkte jag även visa det med en bild:



Ännu ett exempel är att man de senaste tre gångerna man varit på jobb beslutat sig för att ta jackan på ifall det skulle börja regna. Detta har lett till att när man cyklat till och från jobbet, har svettats som en gris p.g.a. en värmebölja i Maj. Alla de tre dagarna har det nog regnat men slutat tills man skall hem. Den sjärde dagen beslutar man sig dock för att inte ta jackan på p.g.a. att man inte vill svettas som en gris. Gissa om det inte regnar då man cyklar hem? Jepp!!

Den som väntar på något gott...

Jag och Matilda har tillbringat de senaste dagarna på villan i Larsmo! Riktigt fint väder, grillande, bastubadande och simmande. På onsdagskvällen beslöt vi att kontrollera ifall det stämde det som stod på ÖT att solen går upp 04:30... Här är kvällen i bilder.








About 02:30, det var då det var som mörkast.


2h senare blev det ljust, men ännu ingen sol.


Humor-nivån sjönk och sjönk efter hand.


Fotvärmare


Till sist började det äntligen hända.






Och till sist.

Dessutom kan jag meddela att solen inte steg upp 04:30, utan 04:35, det är en stor skillnad efter att man väntat 4h på den. :) Men soluppgången var nog verkligen värd att se, oroligt att man missar den varje morgon.

Bastukväll och bruksanvisningar.

Wow! Det är enda jag kan säga om bastukvällen i lördags. Vi hade "avslutning" med innebandylaget vid tenniscenter. Där fanns så mycket att göra så man visste inte riktigt var man skulle börja... Där fanns tennis, pingis, biljard, snooker, golfsimulator m.m. Givetvis ville man ju pröva på allt men därtill måste man ju hinna i bastun samt se på hockey. Kvällen började vi med lite tennis (kan behövas lite tjuvträning till sommarens matcher mot John), Jani lyckades även med bravuren att med tennisrecketen fullfölja sin sving rakt i sitt eget smalben. :D  Sedan satte vi oss och tittade på då proffsen testade golfsimulatorn. Det visade sig helt klart att golf inte är en sport, det är något man håller på med på fritiden. Vi hade inte riktigt tekniken på klart kanske... Men det var nog skoj att pröva att slå med riktiga klubbor. För att sedan hinna se hockeymatchen på tv så bar det av i bastun. Efter det följde en mycket högklassig pokerturnering. Tyvärr föll man ut som fjärde, men sånt händer... Kvällen fortsatte sedan för många på någon av stadens uteställen, men vi förnuftiga beslöt att styra hemåt via hese. Mycket klokt måste jag säga... :P

Idag har man avverkat en hel mattelektion. Därefter har jag och Matilda besökt plantagen, det var även ett litet äventyr i sig självt. Men jag måste nog säga att jag inte tycker om blommor. Nog är dom helt fina och så, men hur ska man kunna veta något vilka som passar på balkongen och som klarar sig där och hur man skall vattna dem o.s.v. o.s.v... Varför finns det ingen bruksanvisning???? På CO har vi bruksanvisningar till allt, oberoende av hur självklart det är!! Detta borde man även ha på blommor tycker jag. Hur ska vi stackare som inte kan något om blommor lyckas få dem att klara sig?? Jag menar, det finns ju t.o.m. bruksanvisning för hur man skall värma en mikropizza... Men att få en blomma att överleva är tydligen så "självklart" att alla kan det... kom igen säger jag bara, mer bruksanvisningar åt folket!! Följande problem är att om den dör, hur skall man veta vad man gjorde fel när man inte har någon manual att följa?? Täcks det av garantin eller inte?? Finns det någon garanti?? Här finns mycket att utveckla gott folk!!

Hursomhelst klarade vi nu av att välja någon sorts blomma som vi nu på något vis planterat i vår blomlåda. Har egentligen ingen aning om hur det kommer att gå med blommorna, men säkert går det bra med lagom mängd vatten och kärlek. Här är iaf resultatet, inte så fin ännu kanske, men jag kan visa sen när de börjat blomma. (eller vissnat)


En rosa en gul och en rosa, den lilla murgrönan längst till höger är min lilla ögonsten... :)

Ikväll är vi bjudna på tacokväll av Svaije som betalning för förra sommarens fiskskötande, ska bli riktigt skoj. Dessutom har ju Finland match ikväll. Hoppas bara att det inte blir ett sånt fiasko som i lördags!

Kopiering...

Verkar som att jag endast har tid att blogga under konstiga timmar. Senast var det tidigt på morgonen, idag är det sent på kvällen... men men, vackert så!! Idag har slutspurten mot sommarlovet startat på allvar! Första tenten i sista perioden avklarad. Men det gick inte helt smärtfritt. Det var nämligen så att när jag igår begav mig till havtornen för att kopiera upp material till tenten visade det sig att det inte fanns där mera. (OBS! Jag var ute en dag före tenten) Senare fick jag höra att det borde finnas en kopia utanför lärarens rum. Så idag steg jag upp tidigt (dock lite senare än M) och begav mig för att kopiera igen. Tror ni det finns någon kopia?? NEJ!! Som tur var råkade jag på några studiekamrater som råkade ha en bok. Det blev med andra ord lite förmiddags-skoj. Ifall någon undrar hur man kopierar en bok kommer här en snabbkurs steg för steg:

Steg 1: Öppna luckan.
Steg 2: sätt boken med hörnet i det hörn där pilen finns.
Steg 3: Stäng luckan
Steg 4: Tryck på den gröna stora knappen (se bild nedan.)
Steg 5: Vänta tills maskinen spottat ut ett papper.
Steg 6: Öppna luckan.
Steg 7: Vänd blad.
Steg 8: Stäng luckan.
Steg 9: Tryck på den gröna stora knappen (se bild nedan.)
Steg 10: Vänta tills maskinen spottat ut ett papper.

Upprepa sedan steg 6-10 multiplicerat med antalet sidor!!!! Mycket nöje!!
(I mitt fall behövde jag upprepa det "endast" 65 gånger. Tur att jag i höstas hade övat på en pro-gradu avhandling på 125 sidor)



Men Hursomhelst, jag fick kopierat det efter en mycket tålamodsprövande stund vid kopieringsmaskinen. Tenten gick sedan över förväntan och jag undrar om det inte var en vinnande taktik att läsa på tenten först samma dag som tenten hålls. Så efter att man skrivit 4 sidor på 75 min. gick man hem med en skrivkramp värre än en lapplisa på jakobs dagar. Sedan var det att äta lite för att inte svälta ihjäl på kvällskursen. Kvällen avslutades sen hos Jannika och Svaijes framför en Wallander. Så det var min fantastiska dag. Eftersom detta inlägg varit lite ironisk tänkte jag avsluta med det positiva: Jag har endast 3 tenter kvar (varav en är en hemtent). Imårgon är det fredag vilket innebär helg. :D


Wake-up light

En av årets julklappar som många köpte var en wake-up light. Det är en väckarklocka med en lampa, lampan börjar gradvis bli starkare före man skall vakna. Detta borde då bidra till en mer naturlig väckning. Även jag var lockad att köpa en sådan, men eftersom vi sålde slut dom på jobbet så blev det inte av. Med facit i hand kan jag nu konstatera att vi här på skolhusgatan inte behöver någon wake-up light. Soliga dagar har vi här en naturlig wake-up light som når vårt fönster ungefär 06:30-tiden. Det vi istället skulle behöva är en rullgardin. Men man kan nog konstatera att idén med att ljus förbereder kroppen på att vakna nog stämmer. :) Min kära flickvän tycks dock inte bry sig så mycket utan hon ligger för tillfället långt under täcket i drömmarnas värld. vackert så! :)

Det om det. Vappen firades otraditionellt nog i Lemnäs. Där var det flera småprojekt på G. Samt även lite firande förståss. En mycket trevlig helg. Det projekt som märks mest är kanske grillprojektet. Jag och Svaije har börjat på planeringen av en ny grill. Fas 1 fixade vi undan i söndags innan hemfärden. Den fasen bestod i att gjuta grunden till grillen. Det blev nog en handfull skottkärror med cement som vi blandade och hällde ut. Vi konstaterade att trots att vi lärde oss och blev bättre hela tiden så är nog betongbranschen inget för oss. Att man efter gjutningen hoppade i bilen och körde till Vasa var ingen direkt höjdare för min rygg. Det positiva är att jag nu vet att jag har muskler i ryggen som jag tidigare inte visste om att jag hade. Många dessutom. Men så ska det nog vara efter lite kroppsarbete. :)

Här i Vasa har livet för övrigt snabbt övergått till det normala. Skola varvas med jobb och med fester. Ikväll är det Mia som skall firas för att hon överlevt ännu ett år. Det har utlovats tårta och sedan beger vi oss säkerligen till något ställe i staden för fortsatt firande. Före det ska jag idag: handla, shoppa, på lunchdejt med Kea, Ha engelska... Tur att man vaknat tidigt... :D



Skolhusgatans wake-up light, fast tvärtom.

RSS 2.0