Saker som sitter kvar...

Det finns vissa saker som bara sitter kvar. bl.a. hur man vek t-skjortor i det militära. Tycker ju som bekant om att stryka. Men sen tycker jag också om att vika kläderna. Min kära flickvän delar inte helt denna passion. Men det gör att ibland då hon kommer hem hittar en sådan här hög på byrån.


Ja det är kanske lite nördigt, men sedan är ju detta också en nörds funderingar!

Överkompetent

Hehe.. Ibland kan det löna sig att vara lat. Går nu en kurs som jag borde ha gjort tredje året. Eller jag gick nog kursen för två år sedan. Men sedan gjorde jag inga arbeten och inte heller tenten. Mest berodde det på att läraren vi då hade inte var speciellt pedagogisk och jag tyckte att innehållet inte riktigt följde målen med kursen. Så nu går jag kursen igen. Denhär gången är det en av mina favoritlärare som håller den. Nåja, förra veckan hade jag då den första övningen i kursen. Presenterade en sekvensplan som jag någon gång använt under en praktik. De följande två gångerna skall vi då fortsätta under samma tema. Läraren tyckte dock att jag kanske inte behöver komma eftersom det vi skall gå igenom borde jag redan behärska. Fick sedan veta att Mia som är i samma situation hade fått mejl med samma info med förklaringen att vi är "överkompetenta". I like! Det känns riktigt skönt ibland att vara överkompetent! :) Önskar bara att det vore samma sak i fysik. Då skulle jag nu kunna se på film eller göra något annat kul istället för att skriva rapporter. Men men, man får väl vara nöjd med att man är överkompetent inom ett område i alla fall. btw så gick mina tyskalektioner riktigt bra. Det verkar vara lätt att vara språklärare. :P det var väl det. Nu väntar en händelserik och rolig vecka! Ha det bra!

I'm back!

Okej hörni, nu e jag tillbaks efter en sommar av bloggtorka. Nu har jag dessutom inspiration att skriva om något.
Ni vet kanske dendär känslan man ibland har då man gör något man tycker om och som man är bra på. Man känner sig riktigt oövervinnelig och man har full kontroll på alla tänkbara situationer som kan uppkomma. Som exempel kan man ha den känslan då man är på jobb och arbetar med något som man har gjort länge. Det kan komma utmaningar, men man har ändå någon typ av modell för att tackla utmaningen med resultatet att man ofta lyckas. Exakt den motsatta känslan kommer jag att ha imårgon. Jag skall nämligen vikariera i tyska. tyska!!! Ich nicht sprechen das deutche gut. Har under mina 16 skolår aldrig läst någon tyska överhuvudtaget. Otroligt nog så har jag läst mer spanska än tyska. Att man dessutom inte är så speciellt språkbegåvad hjälper ju heller inte till. Nå nu skulle man ju då önska att det skulle gälla någon nybörjarkurs där ingen av ens studerande heller skulle kunna något. Men nej. Det är gymnasiets kurs 7. Alltså har mina studerande troligtvis läst tyska sedan de gick i högstadiet. Och de kommer att få undervisning av mig imorgon. Oj vad de skall bli överraskade. En normal funtad människa skulle säkert ha tackat nej, eller blivit nervös. Men så fungerar det ju inte riktigt för mig. :) Rektorn verkade lite stressad och behövde en vikarie snabbt. Så givetvis ställer man upp. Det roligaste är att jag inte kan annat än flina åt den situation jag kommer att befinna mig i imorgon. Det bästa med hela grejen är att jag dessutom ska vikariera i tyska även på fredag! hahaha. Detta kommer att bli SÅ roligt. :D Skall dessutom vikariera lite i modersmål. Men det är ju inte hela världen. Svenskan har jag inget problem med. Nå hur skall jag då lyckas med tyskan?? Jo, jag planerar att "google translate:a" några fraser som jag öppnar med. Sen rullar nog resten på... Sen kan jag ju faktiskt några fraser tack vare att jag under en period i tonåren lyssnade en del på rammstein.
Mina tyskalärare

RSS 2.0