Get me out of the 1500-tal

Nu är det såhär! Redan för flera tusen år sedan kom de visa, gamla lärarna på att man kan skriva i sanden och visa saker åt sina elever för en bättre förståelse. Vad har hänt sedan dess? Jo, vi utvecklade en tavla som man kunde ha på väggen som man kunde skriva på. Detta skedde för ungefär 500 år sedan. Men nu är det en revolution på gång. Jag har hört att det skall finnas något som kallas datorer, videokanoner och smartboard. Givetvis är det inte alla som tycker om dessa nymodigheter, men jag har i alla fall lite fastnat för dom och tycker att de är riktigt praktiska och bra i undervisningen. Speciellt efter en av mina matte-kurser, där läraren uteslutande använde sig av smartboard visade verkligen hur mångsidig och praktisk den är. Så en sak är klart, jag kommer inte att undervisa som på 1500-talet.
En annan bra sak med datorer är att man kan skriva långa dokument på dem. Sedan spara dem och skicka iväg dem åt folk. Detta verkar vara något nytt för mina fysikvänner i Åbo. Fick nämligen idag hem ett brunt tjockt paket. Se nedan:
Jag var full av iver och undrade vad i hela vida friden det kunde vara?? Det visade sig vara två kompendier. Kompendierna skall vi använda oss av nästa vecka då vi skall laborera i åbo. Ett av kompendierna var från 1999 och det andra var från 2004. Dessa kostade mig 13€. Okej, det är inte hela världen. Det som stör mig är att ingen på åtminstone sju år har skrivit om dessa i elektronisk form. Om kompendierna är så bra att de fortfarande används efter sju respektive tolv år, varför är de inte i PDF-format. Varför måste man envist hålla sig fast vid det som Gutenberg uppfann 1450. Det som dock stör mig mest är att det i kompendiet från 1999 finns handritade grafer. Det är ju så fruktansvärt äckligt att man får gåshud. Skulle jag få betalt och en dag ledig skulle båda kompendierna vara betydligt snyggare och i elektronisk form. Kan någon snälla hjälpa mig bort från 1500-talet!!

Manlig shopping

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen! Men det beror mest på att jag har haft semester, och ännu har semester. Men i korthet kan jag berätta vad jag gjort sen sist. Jag har sett Lejonen vinna guld. Varit till helsingfors och firat att lejonen fått guld tillsammans med John, Lotta och 89 997 andra. Jag har framförallt vikarierat, vilket har varit riktigt roligt! Nu är jag dock tillbaks i Vasa för en stund men idag bär det norrut till hemtrakterna.

Men här kommer det jag egentligen tänkt skriva om idag. Min sambo och jag var och shoppade igår. Då fick jag frågan att om jag aldrig har en sån känsla att det skulle vara roligt att ha på sig något nytt?? (kontexten här är att vi skall ut och äta på lördag kväll och min sambo kände att hon skulle vilja ha något nytt på sig) Mitt svar var nej! Men däremot får jag ofta en känsla av att jag gärna skulle vilja ha något nytt verktyg eller något nytt till datorn. En sån känsla hade min sambo aldrig haft. Eftersom troligtvis 90% av mina läsare är av det kvinnliga könet tänker jag nu presentera hur en shoppingkasse kan se ut då en man har varit på shopping. Håll till godo:


Nej! Jag har inte handlat en ny bil, inte heller en ny instrumentpanel. Det är så enkelt att ni skall fokusera på den lilla mätaren bredvid hastighetsmätaren. Dooris har fått mat.


Om någon (mot förmodan) inte ser vad detta är så är detta ett 2,5" SATA kabinett. Eftersom Lisa II inte vill vara med och leka mer, så tyckte jag att det är onödigt att det där ligger en 250 Gb hårdskiva i den och skräpar. Så tack vare mitt nya kabinett har jag nu fått en extern hårdskiva. E int i vakert, så säg? (Här fick vi dessutom fyllt dagens nördkvot)


Till sist köpte jag även ett par skor. Tycker om vita skor, men tyvärr har jag en vana att nöta upp sulorna på dem så att det börjar läcka in vatten underifrån. Tycker som vanligt inte riktigt om det jag köper i kläd- och skoväg, men som vanligt blir jag övertalad av sambon, och som vanligt lär jag mig sedan nog tycka om det jag köpt. Och om någon undrar så har jag fått semesterpengarna. :P

ny funktion.

Jag har hittat en ny funktion på word. En som jag faktiskt tyckte om. Den heter smartart och gör att man kan infoga allt möjligt kul. Jag är egentligen inte ett så stort fan av office-paketet, men tyvärr så blir det enklare att använda det eftersom alla andra i skolan använder det. Skulle mycket mycket hellre se att folk skulle använda sig lite mer av OpenSource program. Speciellt words funktion att infoga ekvationer skulle jag gärna se att hade lite fler funktioner. Nu när jag skriver kand är det ett massa trixande och fixande för att jag skall få det att se ut som jag vill. Nåja, det om det, detta var det jag åstadkom igår via smartart
Det enda vettiga jag egentligen har att säga idag är att min teori-del till kanden blev klar igår. Nu blir det att köra vidare!!

RSS 2.0