Onödigheter

Tänkte bara kort delge er av en nörds tisdagskväll. Har under de senaste 6 timmarna räknat en del fysik. I fysikundervisningen i 7-9 och i gymnasiet så brukar man strunta i luftmotståndet ifall man har en någorlunda klotformad kropp som kastas/faller. Nu vet jag varför.

Det jag nu suttit och räknat ut de senaste timmarna är hur mycket kortare en stålkula med diametern 1,0 cm och vikten 4,1 g kommer att flyga p.g.a. luftmotståndet. Det visade sig att med de värden vi hade så flög den 0,06 mm kortare. Alltså om man tar en millimeter och delar in den i hundra delar, så kommer den att flyga 6 sådana delar kortare. (Ta en titt på en linjal så förstår ni hur löjligt lite det är!) Det som är det mest löjliga är att jag räknar ut detta för att bevisa att denna bromsningskraft är så liten att vi inte behöver bry oss om den. DET VET JAG REDAN!! Det förstår man ju vem som helst att om man har något väldigt litet och dessutom klotformat så finns det inga kanter eller dylikt som luften kan få tag i, och då kommer luftmotståndet att vara väldigt väldigt litet! Det är ju därför som man i praktiken aldrig behöver räkna med det!! Giv mig styrka!

Nå, nu är hursomhelst försök 1 av 6 uträknat, bara 5 kvar. Ja, och det var då första uppgiften, sen finns det två uppgifter till i rapporten. Ja. och sen finns det ytterligare två rapporter. Ibland får man nog fundera varför man håller på med detta!

Tack och gonatt!

Vårtecken

Hej på er!

Nu är vi ju inne i april och vårtecknen finns överallt runt om oss i naturen. Hemma hos oss kan man kanske inte riktigt säga att vi har de mest normala vårtecknen som vi tittar efter. Det är nämligen så att min kära flickvän kollar i tv-guiden för att se när det blir vår och jag tittar ut på balkongen. Märkväl, ut på balkongen, inte på det som finns utanför balkongen. Nåja, till kritan, nedan ser ni Matildas vårtecken:

Det är alltså så att Matildas ultimata vårtecken är "inför eurovision song contest". På bilden vår egen finlandssvensk som medverkar i år för 9:e gången. Nu är det så att jag inte är speciellt förtjust i detta program, jag är heller inte speciellt förtjust i hela melodifestivalen. Visst kan det finnas låtar som är bra, men minst 82% av alla låtar tilltalar mig inte över huvudtaget. Dessutom vet jag inte hur mycket jag egentligen bryr mig om vad 5 personer på tv tycker om de olika låtarna. För att inte tala om det de tycker om låtarna. Nu är det ju givetvis så att var och en får ha sin åsikt, problemet är ju bara att de har fel åsikt. De tycker ju inte alls så som jag tycker. Kan ju nämna att hon bredvid mig för det mesta anser att jag har hemsk musiksmak så jag måste väl medge att det kan finnas en liten, liten, liten möjlighet att det är jag som tycker fel, men det tror jag inte riktigt på.

Nåja, nu till ett "riktigt" vårtecken! Behold, the mighty vårtecken of the balcony.

Jepp, ni ser rätt, solcellslampor instuckna i en blomlåda. Detta är ett helt vetenskapligt vårtecken, då det blir vår så blir det ljusare, då det blir ljusare laddas batterierna i lamporna mer, då batterierna i lamporna har laddats tillräckligt mycket så börjar de lysa på kvällarna. Jag var helt lyrisk den första kvällen som en av de små stackarna orkade börja lysa. Glädjen var dock minst lika mycket för att de fortfarande fungerade, har nämligen införskaffat dem för det hutlösa priset av 4,95 för alla tre. Minus personalrabatt då förståss. Måste ännu nämna att detta är min egen lilla inredningsdetalj i vår lägenhet, balkongen får jag ändå lite inreda själv, men bara lite. Har nog egentligen inget att säga till om ifall huvuddesignern vill ändra något. Men det trivs jag egentligen ganska bra med! :D

Avslutningsvis måste jag ju nämna att jag föreslog detta åt en äldre dam som jag hade som kund då jag forfarande jobbade på CO. Hon undrade ifall vi hade något fint att sätta i blomlådorna på vintern och jag föreslog detta och nämnde att så har jag gjort på vår balkong. Hon tittade konstigt på mig varefter det kom kommentaren: "ihan oikeesti??". Sen skrattade hon lite och skakade på huvudet, men vad jag minns så köpte hon väl nog lamporna.

Anything can happen Tuesday!

Idag är verkigen "anything can happen Tuesday", och som titeln säger så kan vad som helst hända idag. Dagen har börjat med att jag, Robin och Svaije for på lunch och skoshopping. Jepp, ni läste rätt! Tre män på skoshopping! Då vet man att vad som helst kan hända! Nåja, det fortsatte sen med att vi alla tre senare på eftermiddagen for och handla. På väg mot Stenhaga kläckte plötsligt Svaije fram den totalt galna idén att vi far till prisma och handlar! Tänk det, PRISMA!! Tror att jag i mitt "liv som vasabo" kan räkna antalet besök till prisma på mina fingrar. Det var i det ögonblicket som "anything can happen Tuesday" egentligen började.

Påväg hem spanns det vidare på idén om att ikväll så kan vad som helst hända. Det enda vi har planerat är att vi ikväll skall vara hos Svaije och se på Top Gear, nej vad säger jag, Top Model skall vi se på. Det var en av idéerna som vi kom på i bilen efter att jag informerat de andra två om att M skall se på Top Model. Eftersom vad som helst kan hända ikväll så kommer vi att sitta och titta på Top Model ikväll tillsammans med åtminstone Matilda. Men man vet ju aldrig ifall det kommer fler gäster eller vilka de i så fall är. Dessutom så vet vi inte vad som kommer att hända annat ikväll, så det verkar som att det kan bli en väldigt rolig kväll!!

Slutligen måste jag ju delge er andra vår inspirationskälla till vårt lilla påhitt. Har hört att det faktiskt existerar livs levande människor som inte slaviskt följer med The Big Bang Theory och som inte kan citera alla skämt som dragits under de 5 säsonger som kommit ut.

RSS 2.0