Dagens överraskning! (gånger 3)

Först måste jag säga tack för all respons på förra inlägget! Roligt att många tyckte om det. Kan hända att jag måste skriva fler inlägg på finska. :)
Nu till dagens överraskning. När jag kom hem idag så tänkte jag att jag skulle börja räkna lite fysik inför morgondagens lektion. Jag printade ut övningsuppgifterna och tänkte att jag skall snabbt kolla mailen före jag börjar. Här kom överraskning nummer ett. Det var ett mail från vår fysiklärare som ville påminna oss om att lektionen blivit flyttad från fredag till torsdag. Detta var 1½ timme innan lektionen och jag hade oräknat 10 uppgifter. Senaste gång tog det oss två stycken 4 timmar att räkna 8 uppgifter. Stress fick mittiallt en helt ny dimension. På tal om dimensioner har jag lärt mig att vi bara kan förstå 3, men man kan räkna med hur många som helst. Frågan är bara hur man skall förstå det man räknar??  Nåja, det var en liten parentes. Vad kunde jag nu då göra?? Jo, jag räknade som en galning och fick tre uppgifter gjorda. Sen när jag kom till lektionen kom överraskning nummer två. Det visade sig att vi i denna kurs bara skall räkna en räkneövning (=5 uppgifter istället för 10). Så egentligen hade jag lyckats ganska bra eftersom jag klarat 60%. Hurraa!! Nu till överraskning nummer tre. Med på kursen gick en (till) av mina f.d. lärare. Har inte sett honom sedan jag i gymnasiet och läste lite kurser vid Kokkolan AmmattiKorkeKoulu (Man skulle kunna tro att det förkortas KAKK, men det gör det inte). Det roliga var att den kurs som han hade åt oss var mekanik. Den kurs vi nu läser heter... wait for it.... Mekanik!! I samma ögonblick gick mina drömmar i kras att få något till godo från de mekanikstudier jag hade från tidigare. Kan hända det är på lite annan nivå om läraren nu är med på samma kurs. men men, inte är det någon fara.
Nu hade jag egentligen tänkt gå till skolan igen för att spela lite volleyboll, men varken Svaije, Robin eller Mia är på väg så då for lite min motivation också. Så istället skall jag nu besöka Svaije och Robin och värma en pizza åt mig sålänge de spelar playstation.
Det var dagens överraskningar det... :)

Inspiraatio.

Se on nyt ollut vähän aikaa sitten Tomi kirjoitti hänen viimeisen sisäänlaittansa (in-lägg+nsa) Haluan vain anna hänelle vähän inspiraatio että hän nyt pian on aikaa päivitä hänen bloginsa. Tsemppiä tsemppiä!! Jos te ette vielä ole ymmärteneeet miksi minä kirjoitan suomeksi, se riippuu sitä, että Tomi kirjoittaa ruotsiksi. Ja minä tiedän että hänen tyttöystävänsä lukee minun blogini ja että hän sitten kertoo Tomille että olen kirjoittanut sisäänlaittani suomeksi. eikö niin??

Se ainoa asia mitä minä aion kertoa teille tänään on että olen viimeisin tilannut matildan ja minun joululahjamme. Oli näin, että saimme rahaa joululahjaksi, ja nyt me meinaamme mennä vähän matkailemaan. Me emme ole olleet matkastelemassa vain me kaksi ennen tätä, eli siksi se on niin hauskaa että pääsemme menemään. kiitoksia kiitoksia isä ja äiti!!

se oli se. Haluan vain vielä kirjoittaa vedeneristysmassa koska se on minusta kiva sana.

Till min vän Marie. (men lite för min egen skull också)

Hej!
Till att börja med kan ni läsa detta: Allt eller inget
Efetrsom jag tycker om att räkna ut onödiga saker så ska du här Marie få svaret på din fråga idag i matsalen. För att lite bråka tillbaka finns här nedan instruktioner för hur man kan räkna ut detta. I alla fall så gjorde jag såhär:
1) Välj ett ämne som är relevant. I mitt (eller Maries) fall så är det modersmål. Eftersom vi vill ha ett så exakt svar som möjligt så måste man välja ett relevant ämne, detta eftersom alla ämnen har sin lilla egna terminologi som påverkar.
2) Hitta en lämplig text/uppsats/bok som behandlar rätt ämne på det språk som utreds. I mitt fall är det svenska, så jag besökte uppsatser.se och sökte på språkdidaktik. Välj den uppsats som är längst. (vi vill ju ha ett så exakt svar som möjligt.
3) Kopiera texten (ja, hela texten) ock klistra in den i t.ex. word. Nu har du allt du behöver. I nyare versioner får man all info som behövs nere i vänstra hörnet, annars måste man trycka på "räkna ord" knappen.
4) Räkna lite, här nedan finns mina vackra uträkningar, gjorda i det fantastiska programet excel med viss hjälp av dennes kompisar word och paint.
Så Marie, mitt svar är 517,1 ord per dag. Bara för skojs skull tog jag och jämförde med en matematisk artikel, det visade sig att jag endast behöver skriva 476,4 ord per dag. Muahahaha, tyvärr tror jag det är lite sent att byta ämne nu... :D
Hej å hå!

Kandidatskrivande del 1

Tänkte bara visa lite hur det ser ut att kollektivt skriva kandidatavhandling. Balkongskrivandet blev lite kallt eftersom det idag är växlande molnighet. Men bra går det ändå.


Allt som behövs, datorer, kaffe, te och vischyvatten utan kolsyra.


Sen behövs det också pauser nu som då, då kan man t.ex. vila eller skriva blogg. :)

Färdigpauasat!!

Nu gäller det! Efter en paus på tre dagar då man förträngt allt som har med skola att göra så ska vi nu börja! Vi är några i vårt gäng som ännu inte har gjort klart/börjat på vår kandidatavhandling! Men vi har alla gjort ett kollektivt beslut att efter att pampas är över skall vi ta tag i det! Så nu ska vi vara flitiga i tre veckor. I praktiken betyder det att jag nu i tre veckor behöver producera lite över 1 sida/dag. Det låter inte alls omöjligt! Idag skiner solen och jag fick en inbjudan till balkongskrivande tillsammans med Mia och Mia hos Mia. Vi tror och hoppas att genom att vi är flera kan vi sporra varandra när motivationen börjar sjunka. Det är nog nu eller aldrig!! Nu kör vi!
För mammas skull så ska jag dessutom lägga en länk till Matildas blogg, så att mamma har något roligt att göra på jobbet! Så mamma tryck här!

Hurtbulle vs. Pampas

Jahapp jahapp!
NU tyckte jag det var dags att uppdatera lite igen. Har sedan sist fått en massa fina bilder på min telefon från t.ex. tahko och sportsitzen. Men de alla hittar ni (och har troligtvis redan sett) på min flickväns blogg.
Nu istället tänkte jag skriva om lite annat. Det är ju så att Pampasveckan är i full gång. En mycket rolig vecka måste jag säga. Det är årets största fest då det kommer hit studerande från landets alla håll och kanter. Man träffar en massa gamla och nya bekantskaper runt om i staden. Hur har det då gått för undertecknad?? Svar: Det har startat lugnt!
Igår blev det film hos John trots att det var SYH-fiilis race*. Vi hade stora planer på att i år delta, men det blev inte av. Idag ser det ut att gå i sportandets tecken istället för att titta på Vasas eget "Så ska det låta" hemma hos Oliver. Min dag började med att min flickvän skulle "Anna-och-Tuija-sig". På svenska betyder detta att man står och studsar ikapp med två flickor på DVD. Mina alternativ var alltså följande.
A) Ligga kvar i sängen och lyssna till Anna och Tuijas ljuva men hurtiga stämmor.
B) Stiga upp och dricka kaffe till Anna och Tuijas ljuva men hurtiga stämmor.
Jag valde alternativ C. Göra något utanför lägenheten. Vet inte om det berodde på kaffebrist eller om det bara allmänt håller på att gå utför med mig, men jag beslöt att ta en morgonlänk. Detta är en sak som vi sysslade med i underofficersskolan (AuK) under min tid i Dragsvik. Så passande nog drog jag på mig min AuK-träningsdräkt och begav mig på länk. Det kändes precis som det militära. Första personen jag sprang om var nämligen också en person som gått i AuK, enligt vapenslaget på ryggen var det en eldledare. Eftersom det fanns en viss rivalitet mellan mitt vapenslag, granatkastarna, och eldledarna så kändes det mycket skönt att springa förbi just en sådan! :þ
Som om inte min hurtbulledag tog slut där så är jag just hemkommen från pampas pingisen. Jag var där och försvarade mitt silver från fjolåret, men i år var motståndet av en helt annan kaliber så jag föll ut redan i semifinalen. Men ingen fara skedd, man fick ju gå hem och äta då istället. Så stort allvar är det i den turneringen.
För att ännu riktigt hurtbulla till mig så ska jag ännu ikväll och spela volleyboll. Så man kan lugnt säga att Pampasveckan börjat lugnt. Hur den slutar är däremot väldigt oklart... :)
Hej å hå!
*Ifall man inte upplevt Pampasveckan så kan detta misstolkas. Hursomhelst är det ett race då man tävlar i att hitta till olika punkter i staden och utföra olika uppgifter.

RSS 2.0