Ska i vara ska i vara!!


Ja tänkte att jag lika bra kan ge ur båda armarna då jag för en gångs skull är och ge blod... (Nej det är inte alls så att min blodådra "hoppade undan" då de stack i första armen... )

Vår och sista påsen!

Ja denna vecka har det minnsann varit vår i Vasa. Hela veckan har vädermässigt varit riktigt underbar med sol varje dag. Detta har medfört att vår balkong börjat användas flitigare vilket är skoj. På eftermiddagarna då solen ligger på visar termometern alltid runt 25 grader och eftersom den är inglasad är det helt lä och man kan bra sitta med endast t-skjorta på balkongen och njuta.

Igår besökte jag även Vaasan työterveys för en hälsogranskning. Denna var ordnad från jobbet och borde väl egentligen ha blivit gjord då jag blev anställd (för 1,5 år sedan). Men bättre sent än aldrig. Det visade sig att jag var så lång som jag visste jag var och att jag vägde det jag skall väga. De två kilon som jag gått upp sedan högstadiet får man väl leva med. Resten av hälsogranskningen visade sig vara en trevlig pratstund med en läkare och sen var det dags för ett blodprov och that's it. Så det var inte så farligt som jag till en början trodde. :) Fick utlåtandet att jag var en ung, frisk man vilket alltid är roligt att höra. :)

Idag är det också blod inblandat. Svaije och jag skall är om en stund dra vårt stå till stacken. Det är nämligen så att det i Vasa denna vecka ordnas en tävling mellan högskolorna och universiteten. Tävlingen går ut på att se vilken skola som under denna vecka gett mest blod. Att ge blod är för övrigt något jag kan rekommendera för alla som vill göra en god gärning. Har varit två gånger tidigare och det är faktiskt roligt att göra något som man vet att kan komma att hjälpa någon. Själv har jag fått tre påsar blod i den vevan då mina tonsiller opererades bort. De påsarna har jag varit fast besluten att "ge tillbaks". Så idag är dagen då jag får ge tillbaks tredje påsen. Men troligtvis så lär jag nog även i fortsättningen ge blod. Kvällen kommer f.ö. att tillbringas i skolan fram till kl 8 vilket alltid är lika trevligt.

Detta kort får jag äntligen användning för igen idag!

Och ifall någon undrar så kan jag tillägga att mitt nya smeknamn fortfarande håller i sig. Under en föreläsning denna vecka kläcker samma föreläsare ur sig detta:
-Är det någon som vet vad det kostar att ta taxi 50 km??
-Ingen som extraknäcker som taxichaufför??
-Inte ens Clas Ohlson??
-Nej tyvärr.

Tror jag nästa gång på namnlistan i den kursen kommer att skriva Clas Ohlson! :)

Nåjaaa, kanske man skärper sig!

Här har det minnsann varit på paus en stund, en bloggtorka som heter duga, troligtvis torrare än sahara. Men men ska försöka lite skärpa mig nu så att ni inte varje gång ni kommer hit och titta behöver se donitsen som jag fick av Matilda. Har idag kommit fram till ett större beslut som kommer att ge mig mera fritid. Tror nämligen att det får bli så att jag skjuter upp min kandidatavhandling och skriver den på sommaren/hösten då det finns mera tid. Kom fram till idag att det är fullständigt onödigt och dumt att skriva den nu då jag har mycket annat som ligger på. Jag vet att nästa år kommer att bli lugnare eftersom jag detta år läser en del av nästa års kurser. Dessutom händer det inte så jättemycket här i Vasa under sommaren då alla studeranden och kompisar som inte är från Vasa reser hem. Detta hoppas jag då skall resultera i att min kand kommer att bli bättre och att jag inte under våren kommer att få ett nervöst sammanbrott av allt som skall göras. Dessutom kan det finnas en liten chans att jag skulle ha tid med ett liv på sidan om.

Påsken tillbringades i Ekenäs/Kimito där det var underbart att slippa bort en stund och koppla bort allt vad skolarbeten och sådant heter. I Påskturneringen på lördagen kom vi till final efter mycket möda och stort besvär, där fick vi dock stryk igen mot förra årets vinnare. Så nu har man en till silvermedalj i skåpet. Resan ner till Ekenäs var ju också ett kapitel i sig självt. Fick nämligen punktering i Huittinen. Till all lycka är ju Huittinen en av de större städerna i de områdena som vi körde igenom. Men det är ju inte precis så att man vet precis var närmaste däcksfirma finns. Som grädde på moset regnade det ju då jag och Svaije glatt och utan den minsta tillstymmelse av användning av fula ord började byta till reservdäck på en busshållplats. Det var ju alls inte heller så att vår baklucka var full med väskor som gjorde det svårt att hitta reservdäcket. Men tur i oturen var ju att vi ändå var i en stad och att klockan inte var så mycket att alla firmor var stängda. Efter ett besök till en bilfirma för vägbeskrivning hittade vi en däcksfirma. Där jobbade en liten gubbe som minnsann kunde byta däck och det gjorde han utan krav på ersättning, otroligt att det i dagens samhälle finns sådana hjältar kvar!! Lite kaffepengar fick han nog ändå och inom 45 min. efter punkteringen var vi påväg igen. Så nu vet jag iaf var en däcksfirma finns ifall jag någon gång igen skulle få punktering i närheten av Finlands centrum Huittinen.

Halva vägen ner och hela vägen upp sysselsatte jag och Svaije oss med en liten lek. Nämligen att titta på registerskyltar. Först skulle vi ha en som slutar på 00, sen först får man söka 01 o.s.v. Det var en mycket bra lek att leka på långa bilfärder. Efter ca. 800 km avverkad vägsträcka är vi nu 56 den nummer som vi söker. :)

Kvällen kommer jag att tillbringa i Academill eftersom vi idag börjar med kursen matriser. Denna fantastiska kurs som hör till studierna för långt biämne i matematik har dom valt att placera ut under tisdags- och torsdagskvällar samt även vissa utvalda lördagar. Kan det bli bättre?? I morgon skall jag istället försöka tjäna lite pengar, först genom ett litet vikariat vid övningsskolan åt den klass som jag hade på praktiken, sen har jag även jobb på CO på kvällen.

Tänkte till sist bjuda på hur det lät när jag idag kom in (2 min försent) till lektionen och läraren håller på med namnupprop. "Jaha, å nu ska vi se så att vi får med Clas Ohlson som jyst kom in också!" Tydligen har jag fått ännu ett smeknamn, iaf så verkade alla ha roligt åt det lilla skämtet så det bjuder jag på!!

RSS 2.0